... / Story's / Actueel / MY DILLIGENCE duikt op nieuwe plaat opnieuw de duisternis in
Actueel

MY DILLIGENCE duikt op nieuwe plaat opnieuw de duisternis in

Het uit Brussel afkomstige MY DILIGENCE brengt op 10 april 2024 hun vierde album, ‘DEATH.HORSES.BLACK’ uit. De nieuwste release belooft zowel harten als oren te boeien die hongerig zijn naar muzikale vernieuwing in het ‘psych post-metal’-genre.

MY DILIGENCE dook in 2015 met hun titelloze debuutalbum op in de muziekscene en omarmde aanvankelijk als kwartet de klanken van stoner rock. Met ‘Sun Rose’ in 2019 zette de groep, ondertussen gereduceerd tot een trio, de stap richting progressieve rock, waarbij ze invloeden haalden uit bands als Torche, Helmet en Elder. De zware, gewaagde en intense muziek markeerde een beslissend keerpunt. Hun album ‘The Matter, Form and Power’ (2022) geruigde van een nog iets gedurfdere aanpak, met vertraagde tempo's en extremere zang, die de impact van invloedrijke groepen als Cult Of Luna, Meshuggah of Amenra weerspiegelt. Sinds 2019 is de line-up van My Diligence onveranderd gebleven, met een krachtige en onderscheidende muzikale configuratie. De groep bestaat uit gitaristen Cédric Fontaine (ook zang) en François Peeters, geruggensteund door drummer Gabriel Marlier.

Photo2

MY DILLIGENCE – Foto: Bert Gysemans

Vanuit het niets naar het licht

Cover L

Met "DEATH.HORSES.BLACK." gaat MY DILIGENCE verder met hun muzikale verkenningstocht. De band mengt vandaag verschillende genres zoals post-metal, psych-metal, doom en shoegaze om een duidelijk origineel geluid te creëren. Tekstueel is het een donker werk, diepgeworteld in een verontrustend universum, dat spaarzaam wordt verlicht met heldere momenten. Thema's als slapeloosheid, dierlijke toewijding aan de dood en verraad worden delicate onderwerpen behandeld. Met regels als "Twisting the brambles to color the coward," is dit album eerder een tafereel dat de duisternis beschrijft dan een zwart en ondoorzichtig schilderij dat in het gezicht wordt geknald of zoals de band zelf zegt: “Poëzie in harmonie met de muziek, een diepe vertraging vanuit het niets die je simpelweg naar het licht leidt.”

Live data

11/06/2024 - Botanique, Brussel (BE)

28/06/2024 - Bear Rock, Andenne (BE)

31/08/2024 - Headache Fest, Wervik (BE)