... / Story's / Actueel / ORANGE GOBLIN brengt nieuw werk uit – ‘Science, Not Fiction’ verschijnt op 19 juli 2024
Actueel

Updated 06/04/2024

Actueel

ORANGE GOBLIN brengt nieuw werk uit – ‘Science, Not Fiction’ verschijnt op 19 juli 2024

‘Science, Not Fiction’ is de eerste release van de band op het Peaceville-label en tevens het eerste studiowerk waarop bassist Harry Armstrong (voorheen Hangnail) te horen is. De aankondiging gaat gepaard met de nieuwe single ‘(Not) Rocket Science’, een observatie van de menselijke neiging om het leven te over-compliceren.

Over de single zegt frontman en tekstschrijver Ben Ward: "Het komt er eigenlijk op neer dat het leven vrij eenvoudig en rechttoe rechtaan kan zijn als je gewoon stopt met je tijd te verdoen en elke dag laat tellen. Wees bereid om hard te werken, verwacht geen aalmoezen en geniet vooral onderweg. Toen Chris met de muziek kwam, zei hij dat het iets nodig had dat in een Bon Scott/Lemmy-stijl gebracht kon worden en ik denk dat het er heel goed uitgekomen is".

OG 2

ORANGE GOBLIN - Foto: Tina Korhonen

De perfecte band

‘Science, Not Fiction’ werd eind 2023 opgenomen in de Woodworm Studios UK, met productie- en mixwerkzaamheden door Mike Exeter (vooral bekend van zijn werk met Black Sabbath, Judas Priest en Tony Iommi) en mastering door Peter Hewitt-Dutton in The Bakery in LA. "Het is een voortzetting van wat we altijd hebben gedaan, en dat komt omdat wanneer we schrijven, het een grote mengkom is van al onze invloeden en favoriete artiesten”, aldus Ben. “We proberen de perfecte band te creëren die we altijd al wilden horen. Dit album is gewoon volwassener, denk ik. Niemand van ons is nog een jonkie en we hebben nu tien albums achter de rug. Ik heb het gevoel dat we professioneler zijn in de opnamestudio, ik heb het gevoel dat we betere muzikanten en schrijvers zijn, en nu ik voor mezelf zorg, heb ik het gevoel dat mijn prestaties ook beter zijn. Het gaat allemaal de goede kant op."

Tracklist

OG 1
  1. The Fire At The Centre Of The Earth Is Mine
  2. (Not) Rocket Science
  3. Ascend The Negative
  4. False Hope Diet
  5. Cemetary Rats
  6. The Fury Of A Patient Man
  7. Gemini (Twins Of Evil)
  8. The Justice Knife
  9. End Of Transmission

Bonus track (cd ‘Deluxe’ & lp)

  1. Eye Of The Minotaur

Live

ORANGE GOBLIN speelt op zondag 11 augustus 2024 op ALCATRAZ Festival in Kortrijk (BE).