... / Story's / Actueel / Nieuwe band CATEGORY 7 (met o.a. John Bush en Phil Demmel) tekent bij Metal Blade
Actueel

Nieuwe band CATEGORY 7 (met o.a. John Bush en Phil Demmel) tekent bij Metal Blade

Metal Blade Records verwelkomt CATEGORY 7, de nieuwe band met zanger John Bush, gitaristen Phil Demmel en Mike Orlando, bassist Jack Gibson en drummer Jason Bittner, in haar roster. Met veteranen uit legendarische acts als Anthrax, Armored Saint, Adrenaline Mob, Machine Head, Overkill, Exodus en Shadows Fall, is het moeilijk om CATEGORY 7 niet als ‘supergroep’ te beschouwen.

Het ontstaan van de band begon met gesprekken tussen Demmel en Orlando over hun wederzijdse wens om een twin lead gitaar hardrockeenheid te vormen die teruggrijpt naar bands uit de jaren 70 zoals Thin Lizzy. Bittner was de volgende die zich bij het gesprek aansloot, gevolgd door Gibson. Na het componeren van wat vroege muziek, was het duidelijk dat de enige zanger die bij het concept zou passen Bush zou zijn. "De geweldige riffs van Mike Orlando en Phil Demmel maakten het schrijven van teksten over de muziek een fluitje van een cent”, geeft John aan. “De ritmetandem van Bittner en Gibson maakte het geluid compleet en de band voelde aan alsof het in de sterren was gezet. Het feit dat iedereen een veteraan in de metalscene is, maakte het natuurlijk veel gemakkelijker."

Cat7

CATEGORY 7 - FOTO: Rob Shotwell

Een gewapende opstand

Op basis van de langdurige relaties van Demmel en Bush met Metal Blade Records, leek dit het perfecte thuis voor de band. Het label ging akkoord en een verbintenis was snel gesmeed. "Blij om CATEGORY 7 te verwelkomen in de Metal Blade familie”, vertelt Metal Blade Records-oprichter Brian Slagel over de ondertekening. “Sommigen zijn natuurlijk al binnen. Ik werk echt graag met deze crew en het is geweldig spul! Zo verpletterend en confronterend als een gewapende opstand en zo woest melodieus als aanstekelijke riffs en agressieve zang kunnen zijn, is CATEGORY 7 een nieuw soort hardrock dat de legendarische geschiedenis van de leden eer aandoet.”

Het debuut van CATEGORY 7 wordt deze zomer uitgebracht, hun eerste single wordt verwacht op 2 mei 2024.