... / Story's / Actueel / CRADLE OF FILTH onthult nieuw nummer 'She is a Fire’ en kondigt eerste livealbum in twintig jaar aan
Actueel

CRADLE OF FILTH onthult nieuw nummer 'She is a Fire’ en kondigt eerste livealbum in twintig jaar aan

'Trouble And Their Double Lives' komt uit op 28 april 2023 via Napalm Records, met klassiekers, fanfavorieten en twee gloednieuwe studiotracks!

Cradle Of Filth - Foto: Annie Atlasman

Foto: Annie Atlasman

Terwijl fans met spanning wachten op de opvolger van CRADLE OF FILTH's veelgeprezen album uit 2021, ‘Existence Is Futile’, hebben de extreme metallegendes onder leiding van de iconische frontman Dani Filth een dorstlesser met epische proporties afgeleverd - hun eerste livealbum in meer dan twintig jaar, ‘Trouble And Their Double Lives’, gepland voor release op 28 april 2023 via Napalm Records.

Opgenomen tussen 2014 en 2019 tijdens verschillende optredens in de VS, Europa, Australië en daarbuiten tijdens hun "Cryptoriana World Tour" en volgende data, dient het album als een tijdcapsule van zinderend intense live-energie en een verbazingwekkend bewijs van CRADLE OF FILTH's beroemde nieuwste tijdperk.

Geproduceerd, gemixt en gemasterd door Scott Atkins in Grindstone Studios in Suffolk, Engeland met opname vastgelegd door Danny B, bevat de gloednieuwe live aanval niet alleen een hele reeks fanfavorieten die de opwindende discografie van de band omvatten - zoals ‘Nymphetamine (Fix)’, ‘Bathory Aria’ en ‘Blackest Magick in Practice’ - maar ook twee bonustracks en twee geheel nieuwe nummers, ‘She is a Fire’ en ‘Demon Prince Regent’.

Cradle Of Filth Trouble And Their Double Lives cover

CRADLE OF FILTH meesterbrein Dani Filth zegt over het nummer: “Deze song en het andere originele nummer op dit album, 'Demon Prince Regent', zijn beide geschreven na de opname van ‘Existence Is Futile' en vormen een perfecte, maar niet noodzakelijkerwijs verwante brug tussen onze Nuclear Blast dagen en het komende album op Napalm Records. Het was altijd bedoeld als een dubbelalbum, dus we dachten gewoon: 'f**k it! Laten we er ook wat origineel materiaal op proppen! Het absoluut slechtste van twee werelden!”

“Het nummer zelf gaat over de belichaming van brandende passie; de duistere inspiratie van liefde en het wezen dat het heeft aangestoken."

De twee nieuwe studiotracks geven een voorproefje van wat er gaat komen op toekomstige CRADLE OF FILTH studio releases! ‘She is a Fire’ begint het album met een sinistere riff, onheilspellende sfeer en huiveringwekkende toetsen. De befaamde vocale prestatie van Dani Filth gaat over in beklijvende kreten en gefluister bovenop huiveringwekkende gitaarpassages en niet aflatende drums. ‘Demon Prince Regent’ komt binnen door een muur van geluid en grimmige, zwartgeblakerde gitaarsolo's voordat het een headbangend, stuiterend refrein bereikt. Dramatische, partituur-achtige symfonieën kapselen het melancholische volkslied in voordat ze leiden tot een snelle solo, die zichzelf bewijst als weer een andere CRADLE OF FILTH klassieker in wording.

Dani Filth voegt eraan toe: "Ik zou zeggen dat een liveplaat lang op zich liet wachten, te oordelen naar de 20-jarige kloof tussen dit en ons vorige aanbod! Het dient ook als een geweldige aanvulling op de aanstaande co-headliner 'Double Trouble Live’ toer met DEVILDRIVER, en vreemd genoeg is het ook een opmerkelijke opvuller terwijl we ons debuutalbum voor Napalm Records voorbereiden dat in 2024 op grote schaal zal worden uitgescheiden."

Cradle Of Filth Trouble And Their Double Lives Deluxe Boxset

‘Trouble And Their Double Lives’ zal beschikbaar zijn in de volgende formaten:

-2 cd digisleeve

-2 LP uitklaphoes zwart vinyl

-2 LP uitklaphoes zilver vinyl (alleen Europese detailhandel)

-2 LP uitklaphoes gemarmerd oranje transparant zwart met slipmat - Exclusief Napalm Records Store (beperkt tot 500 exemplaren)

-2 LP uitklaphoes goud - exclusief voor Napalm Records Store (beperkt tot 500 exemplaren)

-Deluxe Boxset (inclusief houten doos, 2 cd digisleeve, patch, pick tin, sleutelhanger, oordopjes) - Napalm Records Store exclusief (beperkt tot 666 stuks)

-Digitaal album

Het album bestellen kan HIER.