... / Story's / Actueel / Nieuw album van PHLEBOTOMIZED komt eraan
Actueel

Nieuw album van PHLEBOTOMIZED komt eraan

PHLEBOTOMIZED is een van de oudste death metalbands van Nederland en een van de eersten die viool en synthesizers gebruikten in extreme metal. Hun typische ‘Death Metal with a twist’ baarde begin jaren negentig opzien in de bloeiende Nederlandse metalscene. PHLEBOTOMIZED, opgericht in 1989, begon als een grindcore/death metalband, geïnspireerd door acts als Morbid Angel, Nocturnus en Paradise Lost. Later begon de band keyboard- en vioolarrangementen te gebruiken, wat resulteerde in hun unieke geluid. Hun demo ‘Devoted to God’ (1992) werd wereldwijd erkend als een klassieke demo. In 1994 bracht PHLEBOTOMIZED hun baanbrekende album ‘Immense Intense Suspense’ uit, dat een intelligente mix van sfeer en brutaliteit bood. Het veroverde de death metalscene stormenderhand en bezorgde zowel de band als het album wereldwijd een legendarische cultstatus. De band speelde talloze shows, maar ging uit elkaar kort na de release van hun tweede volledige album ‘Skycontact’ in 1997.

Phlebotomized 2023

Na een winterslaap van zestien jaar hergroepeerde PHLEBOTOMIZED zich in 2013 na de heruitgave van hun klassieke albums. De band speelde verschillende liveshows en begon na te denken over het smeden van een nieuw album. Na wat wijzigingen in de line-up, werd hun comebackalbum ‘Deformation of Humanity’ opgenomen en uitgebracht door Hammerheart Records in 2019. Dit album kreeg lovende kritieken en PHLEBOTOMIZED speelde in 2019 verschillende (internationale) shows en festivals. In 2020 doken ze weer de studio in om hun in 2021 uitgebrachte EP ‘Pain, Resistance, Suffering’ op te nemen. Wederom een opname met daarin alle elementen die PHLEBOTOMIZED onderscheidt van het gewone: eigenzinnig en verkennen buiten de reikwijdte van conventionele paden in death metal.

Phlebotomized Clouds Of Confusion cover

Aanbeland in 2023 en ‘Clouds Of Confusion’! Als je een death metalfan bent die nog steeds hunkert naar de jaren negentig heb je ‘Clouds of Confusion’ nodig. Het wordt niet beter dan dit als je houdt van wat PHLEBOTOMIZED in het verleden deed. Maar toch zouden we niet rechtvaardigen wat PHLEBOTOMIZED op deze geweldige plaat aflevert, want er valt zoveel meer te horen en te ontdekken. Iets wat tegenwoordig zeldzaam is, een album dat groeit, een langspeler die bij elke luisterbeurt iets nieuws onthult. Wellicht is ‘Clouds of Confusion’ weer zijn tijd ver vooruit, al is het zeker ook even terugkijken in de tijd.

Het album bestellen/vooraf opslaan kan HIER.