... / Story's / Actueel / Ode aan de overleden metalhelden
Actueel

Updated 28/02/2023

Actueel

Ode aan de overleden metalhelden

SVALBARD heeft aan de vooravond van hun Europese tour met Cult Of Luna en Russian Circles de nieuwe single 'Eternal Spirits' uitgebracht. De band, wiens album ‘When I Die, Will I Get Better?’ werd uitgeroepen tot ‘most important British metal record of 2020’, draagt het nummer op aan de nagedachtenis van de legendarische muzikanten van onze gemeenschap die we hebben verloren.

SVALBARD's Serena Cherry verklaart: "’Eternal Spirits’ is een van de meest tragische nummers die we ooit hebben geschreven, maar het is ook een viering van nalatenschap en muzikaal erfgoed. Het is een nummer over metalmuzikanten die helaas te vroeg zijn overleden en het verlies dat we zonder hun aanwezigheid voelen binnen de metalgemeenschap. Dit nummer is een oprecht eerbetoon aan onze helden die er niet meer zijn maar nooit zullen worden vergeten, omdat hun nalatenschap voortleeft in de miljoenen harten die ze hebben geraakt met hun muziek. Het is verpletterend als je helden sterven, maar we willen hun glorieuze muziek herdenken en de legioenen bands die ze hebben geïnspireerd. Die inspiratie zal nooit sterven.”

Op persoonlijk vlak was Joey Jordison de persoon die Serena het meest inspireerde om een instrument te bespelen. “Ik begon met drummen toen ik 12 jaar oud was vanwege de energie en passie die hij uitstraalde in zijn spel. Toen ik naar zijn drumwerk luisterde, gaf elke slag me een golf van motivatie. Zijn creatieve vonk ontstak een vuur in mij dat nooit zal worden gedoofd. Ik wil ‘Eternal Spirits’ dan ook opdragen aan hem."

De Britse band, die doorgaans een cocktail van black metal, d-beat en post-rock serveert, werkt momenteel aan hun vierde studioalbum.

Svalbard2022c

Live data

EU Tour met Cult Of Luna en Russian Circles

20/03/2023 - Tivoli Ronda, Utrecht (NL)

21/03/2023 – AB, Brussel (BE)

Festivals

11/08/2023 – Alcatraz Festival, Kortrijk (BE)