... / Story's / Actueel / DARE kondigt nieuw album ‘Road To Eden’ aan
Actueel

Updated 10/01/2022

Actueel

DARE kondigt nieuw album ‘Road To Eden’ aan

De Britse rockband DARE is waarschijnlijk het best bekend om hun lead singer-songwriter Darren Wharton, die begin jaren 80 voor het eerst beroemd werd door keyboards te spelen bij de legendarische Ierse rockband Thin Lizzy. DARE is een van de meest gerespecteerde en innovatieve melodieuze rockbands die vandaag de dag actief is en heeft een cultstatus verworven onder AOR fans in heel Europa, het Verenigd Koninkrijk en de wereld.

Het debuutalbum 'Out Of The Silence' van de band uit 1989, opgenomen in Joni Mitchell's Bel Air Studio in Los Angeles, en geproduceerd door Nickelback producer Mike Shipley, wordt vandaag de dag nog steeds algemeen beschouwd als een van de beste AOR-albums aller tijden.

‘Road To Eden’ is de opvolger voor de groep hun veelgeprezen langspelers ‘Sacred Ground’ uitgebracht in 2016, en het in 2018 verschenen ‘Out Of The Silence II’. Beide albums bereikten nummer 1 in de Amazon Classic Rock Charts in vier landen, met name het VK, Duitsland, Italië en Spanje. DARE kwam binnen in de top 5 in de officiële UK Rock Charts, nummer 6 in de U.S. Amazon Classic Rock Charts en nummer 1 in Japan Rock Imports.

‘Road To Eden’ is voorbestemd om weer een moderne DARE klassieker te worden.

Geproduceerd en geschreven door Darren Wharton in zijn studio in de majestueuze bergen van Noord-Wales, heeft de nieuwe plaat een ​​harder rockrandje dan eerdere albums, terwijl de volksliedachtige melodieën en de ambiance die van de songs uitgaat, intussen het handelsmerk van de band zijn geworden. ‘Road To Eden’ bevat tien gloednieuwe, prachtig vormgegeven tracks die de kernboodschap van DARE uitdragen.

Naast het VK zou DARE in 2022 ook toeren in Spanje, Scandinavië en Duitsland. Het belooft een spannend jaar te worden, aldus Darren. ‘We wilden een album schrijven dat goed vertaalde naar live optredens en ‘Road To Eden’ heeft een aantal geweldige lofzangen en straalt energie en kracht. We kunnen niet wachten om deze nummers live te spelen’.

Dare - Road To Eden

‘Road To Eden’ wordt op 1 april 2022 op cd uitgebracht via Legend Records/Cargo en Level Music/Warner digitaal op dezelfde dag. Een release op vinyl staat gepland voor later in het jaar.

De eerste single ‘Born In The Storm verschijnt op vrijdag 14 januari 2022.

In voorverkoop is het album beschikbaar op cd: https://www.smarturl.it/dare2022 en digitaal: http://levelmusic.lnk.to/RoadToEden

Dare Official 2022