... / Story's / Actueel / Iconische Noorse Balkan metal outfit TROLLFEST brengt nieuwe single ‘Dance Like a Pink Flamingo’ plus muziekvideo uit en doet mee aan de Noorse Melodi Grand Prix van dit jaar
Actueel

Iconische Noorse Balkan metal outfit TROLLFEST brengt nieuwe single ‘Dance Like a Pink Flamingo’ plus muziekvideo uit en doet mee aan de Noorse Melodi Grand Prix van dit jaar

Het beeldbepalende folk metal gezelschap TROLLFEST is terug. Na het uitbrengen van hun Napalm Records debuut EP, ‘Happy Heroes', keren de koningen van de Noorse Balkan metal terug met hun nieuwe single, ‘Dance Like A Pink Flamingo (Radio Edit)’. Een opwindend nummer vol chaos en over the top TROLLFEST waanzin en in volledige 'roze flamingo’-modus! De single zal ook hun inzending zijn voor de Melodi Grand Prix, waar de winnaar de kans krijgt om voor Noorwegen te strijden op het legendarische Eurovisie Songfestival.

Trollfest logo

Na miljoenen cross-platform streams en optredens zoals Wacken Open Air, 70000TONS OF METAL en Summer Breeze keert TROLLFEST terug met wat misschien wel hun gekste hit ooit is. Op ‘Dance Like A Pink Flamingo (Radio Edit)’ nodigt TROLLFEST fans joviaal uit om met hun staartveren te schudden alsof er geen morgen is en dit onder begeleiding van een snelle, knallende stroom van folkinstrumenten, dreunende drums en gruizige kreten.

De groep kijkt ook uit naar een paar primeurs. Zo komen ze op tv. Voornamelijk in Noorwegen, maar toch maar mooi op de staatszender omdat ze dit jaar deelnemen aan de Melody Grand Prix! Onnodig te zeggen dat ze enorm vereerd, blij en opgewonden zijn. Ze willen ook winnaars zijn, dus als iedereen drie keer op hen zou stemmen (dat is het toegestane aantal), zouden ze super blij zijn! De uitzending wordt op zaterdag 15 januari live uitgezonden op NRK TV.

Trollfest - Dance Like A Pink Flamingo

Deze is misschien wel nog belangrijker: de nieuwe single is gelicht van het gloednieuwe TROLLFEST album. Het octet legt momenteel de laatste hand aan hun nieuwe langspeler, gepland voor een release in 2022 via Napalm Records. Voor nu zouden ze het geweldig vinden mocht iedereen hen te hulp schieten om een heleboel mensen te laten dansen als een roze flamingo!