... / Story's / Actueel / De innerlijke strijd van A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR – Debuutsingle nu uit
Actueel

Updated 19/01/2024

Actueel

De innerlijke strijd van A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR – Debuutsingle nu uit

Het Nederlandse ‘modern metalcore/deathcore’-collectief A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR pakt vandaag uit met debuutsingle ‘Sin Ov Pride’. De song vertelt een aangrijpend verhaal over persoonlijke transformatie, waar trots een obstakel vormt voor verbetering en saamhorigheid.

A Knight Under Maria's Altar Bandphoto 2 SQUARE

A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR is een metalcollectief dat meer dan 20 leden telt. Voor de debuutsong ‘Sin Ov Pride’ hebben volgende leden een bijdrage geleverd: Nawoddya Ramkisoensing (vocals, drums), Tom Schoone (vocals, productie, drums, gitaar en bas) en Kasper Wienk (vocals). Het collectief streeft ernaar ruw individueel talent samen te brengen om meer te creëren dan 'maar' een band. ‘We definiëren ons geluid als een breed scala aan snelle riffs, pakkende hooks en verwoestende breakdowns, samengelijmd met teksten waarin de schijnwerper wordt gericht op de zorgwekkende staat waarin onze wereld zich momenteel bevindt, vooral voor individuen”, vertelt Nawoddya. “We geloven dat elk individu onbeperkt potentieel heeft. Ons doel is een ruimte te creëren waarin dit potentieel gerealiseerd kan worden.”

Onbeperkt potentieel

COVERART Sin Ov Pride

Met een indrukwekkende mid-breakdown, doordrenkt van emotionele intensiteit, en langgerekte screams, die zijn geinspireerd van Linkin Park, brengt A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR met debuutsingle ‘Sin Ov Pride’ een diepgaande ervaring die de luisteraar meesleept in een reis van innerlijke strijd en persoonlijke transformatie. De band belicht niet alleen de paradox van een geliefde die verandert in datgene wat hij haatte, maar vertelt ook over de strijd om deze persoon te redden, waar innerlijke twijfel in de weg staat.

Live

A KNIGHT UNDER MARIA’S ALTAR brengt de single (en tal van andere nieuwe tracks) op zaterdag 17 februari 2024 tijdens hun optreden in de Hall Of Fame, waar zij samen met Torn From Oblivion en Reformist een avond vol keiharde riffs, en slopende breakdowns zullen verzorgen. Tickets voor dit concert vind je HIER.