... / Story's / Actueel / ROTTING CHRIST brengt eerbetoon aan de laatste heidense koningen
Actueel

ROTTING CHRIST brengt eerbetoon aan de laatste heidense koningen

De Griekse melodieuze black metalband ROTTING CHRIST bestaat 35 jaar en heeft duidelijk de tand des tijds doorstaan. Hoewel hun naam behoorlijk wat twijfels opriep, zijn Sakis Tolis en zijn broer Themis opgeklommen van de Griekse zwartgeblakerde catacomben tot een van de meest gewaardeerde metalbands in de scene. Dat vieren ze dit jaar met hun 14de album 'ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ'.

‘ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ’ (Pro Xristoy = Voor Christus) is een muzikaal topwerk dat beslist een gerespecteerde plaats zal innemen in de ketterse geschiedenis van de band. Nu ROTTING CHRIST bijna vier decennia oud is, vragen sommige volgelingen zich misschien af of er nog wel heilige grond voor hen is om te veroveren. ‘ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ’ levert het bewijs dat de band nog steeds in de lift zit. Het album verschijnt op 24 mei via Season of Mist.

RC

Foto: Chantik Photography

Eerbetoon aan de laatste heidense koningen

Het nieuwe album presenteert zich als een vurig eerbetoon aan de laatste heidense koningen die weerstand boden tegen de aanval van het christendom en hun oude waarden en kennis bewaakten. In deze thematische odyssee, die nauw verweven is met nummers als 'The Apostate' en 'Ygdrassil', duikt ROTTING CHRIST in de nalatenschap van historische figuren zoals Flavius Claudius Julianus en Noordse mythologische koningen, die de macht van de heidense wijsheid belichamen in het aangezicht van christelijke tegenspoed. Het album vat de essentie van de kenmerkende stijl van ROTTING CHRIST samen: melodieus, maar ook hard. De band vindt zichzelf opnieuw uit, maar blijft toch stevig geworteld in hun 35-jarige geschiedenis.

Tracklist

Pchrs RC
 1. Pro Xristoy (Προ Χριστού)
 2. The Apostate
 3. Like Father, Like Son
 4. The Sixth Day
 5. La Lettera Del Diavolo
 6. The Farewell
 7. Pix Lax Dax
 8. Pretty World, Pretty Dies
 9. Yggdrasil
 10. Saoirse
 11. Primal Resurrection (Bonus Track)
 12. All For One (Bonus Track)