... / Story's / Actueel / De ‘new bad boys of rock & roll’
Actueel

Wim Vander Haegen

06/01/2023

Updated 06/01/2023

Updated 06/01/2023

Actueel

De ‘new bad boys of rock & roll’

Met het tekenen van THE BITES heeft Earache Records een stel jonge party rock-‘n-rollers in huis gehaald. Onder leiding van zanger/songschrijver Jordan Tyler (ondertussen een ‘hit’ op TikTok) brengt de band fris klinkende rock-‘n-roll in retrostijl. Debuutalbum ‘Squeeze’ verschijnt in de zomer, met ‘Do Me A favor’ is er alvast een fijn voorsmaakje. Fans van The Hives, Greta Van Fleet en Dirty Honey hebben er met deze ‘new bad boys of rock & roll’ een te volgen naam bij.

'Squeeze' laat volgens Earache ‘de stijl en branie van de vroege rock-'n-roll herleven’ en combineert ‘de no-nonsense houding van The Hives met de roekeloosheid van Mötley Crüe’, terwijl ook ‘fans van nieuwe rockers Greta Van Fleet, Dirty Honey en The Struts zich ongetwijfeld aangesproken zullen voelen’.

Nadat hij zijn profiel op TikTok (@jordantylerbites) had zien ontploffen met meer dan 2,1 miljoen likes voor zijn 'Toks' en klassieke rockcovers, voelde Jordan zich geroepen om zijn ware passie te volgen: het maken van originele muziek. Daarom richtte hij samen met LA drummer, producer en oude vriend Mark Hylander THE BITES op. Het duo kreeg gitaristen Dustin Coon en Jono Richer, en bassist Zack Currier als gezelschap en is nu klaar om ‘Squeeze’ op de wereld los te laten.

Bites2

60, 70 en 80

Bites

“Toen ik deze plaat maakte, wilde ik echt iets tijdloos creëren”, vertelt Jordan. “Het stigma van "rock is dood" is buitenproportioneel opgeblazen. De muziek van de rocklegendes uit de jaren 60, 70 en 80, waarmee we zijn opgeroeid, hebben we keer op keer gehoord tot het punt waarop het een deel van ons is geworden. We willen de fans iets speciaals geven met 'Squeeze', met name de opwinding en het plezier van de albums waar je al tientallen jaren naar luistert."

Met 'Do Me A Favor' lichten de 'bad boys' van THE BITES alvast een fris klinkende tip van de sluier.    

‘Squeeze’ verschijnt op 14 juli 2023 via Earache.