... / Story's / Actueel / De Verlichte Geest verkast naar Kortrijk en gaat verder als DVG Club
Actueel

Updated 05/04/2023

Actueel

De Verlichte Geest verkast naar Kortrijk en gaat verder als DVG Club

Toen eind februari 2023 het doek viel over live rock/metal-club De Verlichte Geest kwam er een eind aan 27 jaar metalgeschiedenis in Roeselare. Uitbaatster Sarah Noppe gaf toen al aan niet bij de pakken te blijven zitten en uit te kijken naar een nieuwe locatie. Amper een goeie maand later braakt de schoorsteen al witte rook uit: onder de nieuwe naam DVG Club gaan de activiteiten verder in Kortrijk.

339847957 2487152988106134 2285991917925158148 N

“We zetten ons avontuur voort in Kortrijk”, luidt het op de FB-pagina van de ‘nieuwe’ DVG Club. “Met Van Marcke sloten we een overeenkomst om deel uit te maken van hun LandMarck-project, waarbij hun oude leegstaande gebouwen aan de Weggevoerdenlaan worden omgebouwd tot een levendige nieuwe buurt. De bar gaat in Kortrijk verder onder de ‘oude’ naam ‘De Verlichte Geest’. We plannen de opening begin juni.”

DVG Club

VN MARC 0022

De uitbaters blijven ook concerten en andere evenementen organiseren, maar dan onder de nieuwe naam ‘DVG Club’. “We willen vermijden dat mensen in Roeselare terechtkomen als ze de naam invoeren in hun GPS. DVG Club zal evenementen tot 200 personen kunnen organiseren in de barruimte. En er is nog meer nieuws want deze keer beschikken we ook over een tweede ruimte met een capaciteit tot 500 personen. Hierdoor zullen we ook grotere bands en evenementen kunnen hosten. Het is de bedoeling de tweede ruimte na de zomer te openen.”

Aan de nieuwe locatie zijn flink wat voordelen verbonden. Het station van Kortrijk bevindt zich op wandelafstand (+/- 5 minuutjes stappen), de bus stopt voor de deur en je kan er gratis parkeren.