... / Story's / Actueel / JETHRO TULL lanceert video voor 'Hammer On Hammer'; nieuw studioalbum ‘RökFlöte’ uit op 21 april
Actueel

JETHRO TULL lanceert video voor 'Hammer On Hammer'; nieuw studioalbum ‘RökFlöte’ uit op 21 april

JETHRO TULL zal op 21 april 2023 hun 23e studioalbum ‘RökFlöte’ uitbrengen via InsideOutMusic. Na 'The Zealot Gene' uit 2022, het eerste album van de band in twee decennia, keren Ian Anderson en band terug met een twaalf nummers tellend conceptalbum gebaseerd op de karakters en rollen van enkele van de belangrijkste goden uit het oude Noorse heidendom. Tegelijkertijd verwijst de titel naar de dwarsfluit (rockfluit); het instrument dat JETHRO TULL zo iconisch heeft gemaakt.

Jethro Tull - Foto: Assunta Opahle

Foto: Assunta Opahle

Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot de release, is JETHRO TULL verheugd om vandaag met Hammer On Hammer’ de derde single van het album te lanceren. Het nummer is gebaseerd op de figuur van de god Thor, een loyale en eervolle krijger die een krachtige symbolische riem draagt en een hamer hanteert. Zijn aartsvijand was Jörmungandr de zeeslang.

Onlangs werd ook aangekondigd dat 'RökFlöte' op 17 april in première gaat in de meeslepende audio van Dolby Atmos in de Dolby Studios in Londen. Tijdens het speciale evenement zal Ian Anderson aanwezig zijn naast Bruce Soord, die de mix voor deze ruimtelijke audioversie op zich nam.

Jethro Tull Rökflöte cover

'RökFlöte' zal beschikbaar zijn in verschillende formaten, waaronder twee gelimiteerde luxe uitgaves met bonus demomateriaal, een uitgebreide begeleidingstekst en een Blu-ray met Dolby Atmos, 5.1 surround sound, alternatieve stereomixen van Bruce Soord (The Pineapple Thief), evenals een bonustrack en een diepte-interview met Ian Anderson. Het album zal ook digitaal beschikbaar zijn.

Dit is de volledige lijst:

Ltd luxe donkerrood 2LP+2cd+Blu-ray-kunstboek inclusief 2 x kunstafdrukken

Ltd luxe 2cd+Blu-ray-kunstboek

Speciale editie cd digipak

Uitklaphoes 180g LP+LP-boekje

Digitaal album