... / Story's / Actueel / DEAD CITY RUINS sturen een 'Shockwave' onze kant op
Actueel

DEAD CITY RUINS sturen een 'Shockwave' onze kant op

DEAD CITY RUINS blijven hongerig. In 2015 verkochten de Australiërs hun bezittingen en gingen all-in als het om rock-’n-roll ging. Het vijftal tourt onvermoeibaar over de planeet en is erin geslaagd om de harten van zijn publiek te veroveren, optreden na optreden - net zoals Rival Sons, Monster Truck en soortgelijke pioniers van hun generatie. Ze delen ook een lijst met invloeden met deze acts, namelijk Deep Purple, Guns N' Roses, Zeppelin. Hun doel: rock-’n’-roll terugbrengen naar de mensen.

Dead City Ruins Van - Foto: Jay Hynes

Foto: Jay Hynes

Wat deze jongens onderweg beleven, investeren ze opnieuw in hun ruige levensomstandigheden en hun aankomende album. Nu is ‘Shockwave’ eindelijk klaar en dat had toch wat voeten in de aarde.

Zo is er is bijvoorbeeld Steve Welsh als kersverse zanger. “Steve geeft ons typische geluid een fris nieuw randje, wat best spannend is", mijmert gitarist Sean Blanchard. Welsh zelf legt uit: “Deze jongens hebben me van harte welkom geheten. Ik had me geen betere bandleden kunnen wensen. Ze namen me op en lieten me deel uitmaken van iets dat ze al zo lang aan het opbouwen waren, terwijl ze me alles gaven wat ik nodig had.“

Maar er zit meer revolutie in dit album: ‘Shockwave’ zag de Amerikaanse producer Gene Freeman aka Machine het mengpaneel overnemen na te hebben gewerkt met onder meer Lamb Of God, Clutch en Crobot. “Dat was heel leuk”, herinnert gitarist Blanchard zich. “We hebben een volledige week benut aan de preproductie. Toen we eenmaal de demo's hadden en wisten wat we wilden, raseerde Machine alles en zette het weer in elkaar terwijl onze ideeën intact bleven. Er waren een paar intense momenten, maar als het erom gaat de band te pushen en de nummers om te turnen in de beste versies van zichzelf, doet niemand het beter.”

Dead City Ruins Shockwave cover

‘Shockwave’ komt uit op 19 augustus 2021 via AFM Records.