... / Story's / Actueel / Engelands doom metal meesters CONAN kondigen met ‘Evidence of Immortality’ nieuw album aan
Actueel

Engelands doom metal meesters CONAN kondigen met ‘Evidence of Immortality’ nieuw album aan

Het Engelse CONAN laat alweer van zich horen. Na hun veelgeprezen in 2018 verschenen ‘Existential Void Guardian’ en hun ‘Live at Freak Valley’-plaat die vorig jaar werd uitgebracht, heeft het trio de release aangekondigd van hun vijfde studioalbum, getiteld ‘Evidence of Immortality’, dat staat gepland voor release op 19 augustus 2022 via Napalm Records.

Conan - Foto: Charley Shillabeer

Foto: Charley Shillabeer

Zoals de eerste albumsingle bewijst gaan de Britse koningen van brutaal zware traagheid met hun neerwaarts gestemde gitaren en aangezwengelde effectpedalen tot het uiterste. Bereidt je voor op verpletterende oren en geesten wanneer hun enorme, rommelende akkoorden en kwaadaardige riffs zich een weg banen; leidend tot oneindige vervorming inclusief mokerslagen op trommels die donderen als de handen van een god tegen de poorten van de hel.

Eerste single ‘Levitation Hoax’ toont CONAN's kenmerkende geluid gecombineerd met snelle riffs en een beukende groove in epische doom metal grandeur, voordat je diep in een zwart gat wordt gesleurd, terwijl je in stilte schreeuwt.

“‘Levitation Hoax’ is ontstaan ​​uit een riff die ontstond in december 2019, toen we op tournee waren met Cavalera Conspiracy”, zegt gitarist en zanger Jon Davis. “Het nummer begint als een aanval van thrash metal en wordt alleen maar zwaarder en zwaarder naarmate het vordert. Het was een leuk nummer om te schrijven en het heeft ook een van mijn favoriete teksten.”

Gepland voor release op 19 augustus 2022 via Napalm Records, zal ‘Evidence of Immortality’ beschikbaar zijn in de volgende formaten:

Conan Evidence Of Immortality cover

- Digisleeve

- 2LP uitklaphoes zwart vinyl (ltd 300)

- 2LP uitklaphoes gemarmerd helder/zwart (ltd 300)

- 2LP uitklaphoes GLOW IN THE DARK (exclusief band)

- Cassettetape

- Albumomslag shirt & digisleeve bundel (alleen in de Europese webwinkel)

- Digitaal

Jouw exemplaar bestellen kan HIER.