... / Story's / Actueel / Death metalband SIEGE OF POWER brengt nieuwe single ‘The Devil's Grasp' uit
Actueel

Death metalband SIEGE OF POWER brengt nieuwe single ‘The Devil's Grasp' uit

Het internationale death metal sterrenensemble SIEGE OF POWER heeft 17 februari vastgelegd als releasedatum voor hun nieuwe full-length ‘This Is Tomorrow’. SIEGE OF POWER bestaat uit Chris Reifert (Autopsy) op zang, Paul Baayens (Asphyx) op gitaar, Theo van Eekelen (ex-Hail Of Bullets) op bas en Bob Bagchus (ex-Asphyx) op drums.

Siege Of Power This Is Tomorrow foto
Siege Of Power This Is Tomorrow cover

"We houden nog steeds erg van het debuut 'Warning Blast', maar na een paar jaar begonnen we te praten over het maken van nog een album en toen realiseerden we ons dat we serieuzer moesten zijn. Dus begonnen we met het schrijven van elf nummers - allemaal killers, geen fillers!", aldus drummer Bob Bagchus. "De meeste van onze inspiratie voor dit album kwam van old school bands als Venom, Bathory, Slayer en zelfs Black Sabbath. Gecombineerd met onze eigen persoonlijke stijl die we natuurlijk al tientallen jaren hebben."

“‘This Is Tomorrow’ is een tikkeltje donkerder dan ‘Warning Blast’ en dat is niet alles. De zang van Chris Reifert is een stuk diverser waardoor elk nummer zijn eigen identiteit heeft. Het is een ongecompliceerd, ruig metalalbum met goede, oude jaren tachtig vibes en het is een weerspiegeling van de donkere tijden waarin we tegenwoordig leven.”

'This Is Tomorrow' kan ook vooraf besteld worden HIER en is beschikbaar in de volgende formaten:

- jewelcase cd
- helder / bloedrood spetters vinyl (beperkt tot 300 exemplaren)
- rood met zwartwit spetters vinyl (beperkt tot 300 exemplaren)