... / Story's / Actueel / Nieuw album van RUNEMAGICK 'Beyond the Cenotaph of Mankind’ komt uit op 28 april 2023
Actueel

Nieuw album van RUNEMAGICK 'Beyond the Cenotaph of Mankind’ komt uit op 28 april 2023

Zweedse doom/death metal uit de Champions League van dat genre met muzikanten uit bands als Deathwitch, Dracena en Katatonia

Runemagick 2023

RUNEMAGICK ontgint de donkerste naden van verpletterende death/doom metal met een niet aflatende headbangende groove. Het kwartet behoort tot de meest ondergewaardeerde bands in de geschiedenis van metal. Hun relatieve onbekendheid is moeilijk vast te pinnen. Muzikaal, in termen van zangkunst, sfeer en onderdompeling in de onaardse rijken van het occulte, zijn ze in wezen zonder leeftijdsgenoten. Maar ondanks een productief bestaan van dertig jaar, leven ze een bestaan aan de rand: hoog aangeschreven door sommigen, maar niet hoog genoeg gezien de algehele kwaliteit van hun output.

Runemagick Beyond The Cenotaph Of Mankind cover

'Beyond the Cenotaph of Mankind’ zal je de gloriedagen van de goede oude 90's dagen uit het Verenigd Koninkrijk laten herbeleven! Diepe en intense grunts, ijskoude, doch vette gitaren en intense baslijnen zorgden echt voor een sombere angstaanjagende sfeer. RUNEMAGICK heeft tegen allerlei trends in een album geschreven in een stijl die helaas al een aantal jaren niet meer bestaat. Als het gaat om de elementaire kracht en occulte allure van death/doom metal, is er nauwelijks een band om naar te luisteren. RUNEMAGICK's sombere liedjes, occulte sfeer en voorliefde voor bad trip-riffs vormen samen weer een bedwelmende reeks crimineel ondergewaardeerde deuntjes! Tekstueel ontgint RUNEMAGICK de uitgestrekte onontgonnen gebieden van innerlijke duisternis. De moeite waard om te checken voor alle doom/death fans die van zwaar, langzaam en brutaal houden!

'Beyond The Cenotaph Of Mankind' nu reeds bestellen kan HIER.