... / Story's / Actueel / PREDATORY VOID dropt standalone single/video, ‘*(struggling..)’
Actueel

PREDATORY VOID dropt standalone single/video, ‘*(struggling..)’

Na onlangs te hebben getekend bij Century Media Records, met een debuutalbum op komst, geeft PREDATORY VOID nu met ‘*(struggling..)’ een nieuwe standalone single vrij. PREDATORY VOID merkt op: “‘*(struggling..)' gaat over hoe we langzaam van binnenuit beginnen te vervallen, gevangen in een vleesgevangenis, pijn ervaren en verlangen naar bevrijding. Fysieke pijn volgt, die wanhoop en ellende versterkt, en daar is geen ontkomen aan."

Predatory Void - Foto: Tetiana Malezhyk / Yoss Photography

Foto: Tetiana Malezhyk / Yoss Photography

PREDATORY VOID ontstond toen gitarist Lennart Bossu (Amenra, Oathbreaker) merkte dat hij materiaal aan het schrijven was dat niet echt geschikt was voor Amenra. Lennart verzamelde een groep gelijkgestemde mensen uit de omgeving van Gent - waaronder de veelzijdige zangeres en tatoeëerder Lina R - en kort daarna werd de band geboren, met Tim De Gieter (bas; Amenra, Doodseskader, Much Luv Studio ), Thijs De Cloedt (gitaar; Cobra The Impaler, ex-Aborted) en Vincent Verstrepen (drums). PREDATORY VOID speelde hun eerste show op het befaamde Soulcrusher Festival (NL) naast artiesten als Ihsahn, Envy, Cave In en Heriot, waardoor er een buzz ontstond binnen de scene. Met al een album aan materiaal geschreven, tekenden ze bij Century Media Records voor hun wereldwijde debuut.

Predatory Void '*(Struggling)' cover single artwork by: Sven Harambašić

artwork by: Sven Harambašić

Daarbij aansluitend onthulde PREDATORY VOID hun plannen om genoemde debuutplaat - ‘Seven Keys to the Discomfort of Being’ - volledig uit te voeren op het Roadburn Festival 2023. De band vertelt: "We voelen ons bevoorrecht dat we de kans krijgen om ons debuutalbum te presenteren, 'Seven Keys to the Discomfort of Being' en dat integraal te brengen op Roadburn, een van de instellingen die de standaard hebben gezet in de wereld van underground heavy muziek. Het album bevat een aantal dingen die elders live moeilijk na te bootsen zijn, dus dit zal zeker een unieke gelegenheid zijn. Het zal ook een van onze allereerste liveshows ooit zijn, dus we kunnen ons geen betere en opwindender start voorstellen voor een nieuwe band. "

Houd ons in de gaten voor meer nieuws over 'Seven Keys to the Discomfort of Being' binnenkort...

Predatory Void live:

Apr. 20, 2023 - Tilburg (NL) - Roadburn Festival

Apr. 29, 2023 - Leffinge (B) - De Zwerver met Hippotraktor + Pothamus + Crouch

Aug. 11, 2023 - Kortrijk (B) - Alcatraz Festival