... / Story's / Actueel / THE ANSWER dropt nieuwe track ‘Livin' On The Line' - Nieuw album uit op 17 maart 2023
Actueel

Updated 27/01/2023

Actueel

THE ANSWER dropt nieuwe track ‘Livin' On The Line' - Nieuw album uit op 17 maart 2023

De Noord-Ierse rockband THE ANSWER heeft vandaag de nieuwe single 'Livin' On The Line' uitgebracht. Het is de meest catchy rocktrack van het eerste nieuwe studio-album in zeven jaar. 'Sundowners' verschijnt op 17 maart 2023 als opvolger van ‘Solas’ uit 2016. De bijgaande video werd in Parijs opgenomen.

Ontegenzeggelijk heeft THE ANSWER – met de altijd charismatische frontman Cormac Neeson, iconische gitarist Paul Mahon en de krachtige ritmesectie van bassist Micky Waters & drummer James Heatley in de gelederen – veel bereikt om trots op te zijn. Hun debuutsingle ‘Keep Believin' uit 2005 oogstte lovende kritieken en leidde The Answer naar de 'Best New Band'-prijs tijdens de Classic Rock Awards van dat jaar. Het jaar daarop consolideerde de jonge band die vroege belofte met 'Rise', een debuutalbum dat universeel goede recensies ontving en wereldwijd meer dan 125.000 exemplaren verkocht op het onafhankelijke rocklabel Albert Productions; een verrassende debuutprestatie.

In de daaropvolgende jaren verstevigde de band zijn solid rock-reputatie en verzekerde zich van spraakmakende supports van o.a. The Rolling Stones, Aerosmith en van AC/DC's ‘Black Ice’-tournee in 2008, die gedurende twee jaar lang naar de grootste venues ter wereld voerde.

Answer Foto

Alcohol en rock-'n-roll

Over de nieuwe single, die geproduceerd en gemixt werd door de Britse producer Dan Weller, bekend van o.a. Enter Shikari en Bury Tomorrow, vertelt frontman Cormac Neeson: “We hebben een geweldige tijd gehad met het opnemen en maken van de video voor 'Livin' On The Line'. Het nummer grijpt terug naar onze dagen onderweg, toen alles wat we deden een onophoudelijke race was van show naar show, van markt naar markt. We leefden allemaal ‘op het randje’, gevoed door alcohol en rock-'n-roll. Het nummer gaat over het doorkomen van een van die dagen waarop je weet dat het voldoende is om in één keer aan de andere kant te komen. Het was geweldig om na zeven jaar een frisse terugkeer te maken. We hebben honger en verlangen ernaar om onze fans terug te zien.”

Tracklist

Answer Album
 1. Sundowners
 2. Blood Brother
 3. California Rust
 4. Want You To Love Me
 5. Oh Cherry
 6. No Salvation
 7. Cold Heart
 8. All Together
 9. Livin' On The Line
 10. Get Back On It
 11. Always Alright

Benelux live data

25/03/23 – Patronaat, Haarlem (NL) *

26/03/23 – Willem Twee, Den Bosch (NL) *

06/04/23 – De Dreef, Vorselaar, De Dreef (BE) *

16/06/23 – Graspop Metal Meeting, Dessel (BE)

* met Black Mirrors