... / Story's / Actueel / THE ANSWER laat na zeven jaar opnieuw van zich horen
Actueel

Wim Vander Haegen

14/10/2022

Updated 14/10/2022

Updated 14/10/2022

Actueel

THE ANSWER laat na zeven jaar opnieuw van zich horen

De Noord-Ierse rockband THE ANSWER doorbreekt zeven jaar stilte met de gloednieuwe single 'Blood Brother', die werd geproduceerd en gemixt door de Britse producer Dan Weller (Enter Shikari, Bury Tomorrow). Op 'Blood Brother' grijpt de band terug naar zijn vroege sound van 2006. Het nummer zal ook op het nieuwe studio-album komen, dat binnenkort wordt aangekondigd.

THE ANSWER – met de altijd charismatische frontman Cormac Neeson, iconische gitarist Paul Mahon en de krachtige ritmesectie van bassist Micky Waters & drummer James Heatley in de gelederen – heeft veel bereikt om trots op te zijn. Hun debuutsingle ‘Keep Believin' uit 2005 oogstte lovende kritieken en leidde The Answer naar de 'Best New Band'-prijs tijdens de Classic Rock Awards van dat jaar. Het jaar daarop consolideerde de jonge band die vroege belofte met 'Rise', een debuutalbum dat universeel goede recensies ontving en wereldwijd meer dan 125.000 exemplaren verkocht. In de daaropvolgende jaren verstevigde de band zijn rock-reputatie en verzekerde zich van spraakmakende supports van o.a. The Rolling Stones, Aerosmith en van AC/DC's ‘Black Ice’-tournee in 2008, die gedurende twee jaar lang naar de grootste venues ter wereld voerde.

Theanswerlonglistmono 190 990000051404513C

Over de nieuwe song vertelt Neeson: “’Blood Brother’ is een donderende plaat van positieve energie, gecreëerd door vier broers die elkaar eerlijk gezegd gewoon heel erg misten. We zijn terug en we hadden meer plezier bij het schrijven en opnemen van deze nieuwe muziek dan we ooit hebben gehad. We geloven echt dat dit misschien wel het beste album is dat we ooit hebben opgenomen en 'Blood Brother' is dan ook een heel speciaal nummer voor ons!”

The Answer live

25/03/23 – Patronaat, Haarlem (NL)

26/03/23 – Willem Twee Den Bosch (NL)

06/04/23 – De Dreef, Vorselaar (BE)