... / Story's / Actueel / ELUVEITIE brengt nieuwe single 'Exile Of The Gods' uit
Actueel

ELUVEITIE brengt nieuwe single 'Exile Of The Gods' uit

Meedogenloos draait het wiel van het jaar naar donkere dagen, de wereld bereidt zich voor op kou en ontbering. Lang vergeten geesten stijgen op uit mist en luiden de 'Exile Of The Gods' in. Vandaag brengt de Zwitserse metallegende ELUVEITIE hun nieuwe single uit, waarin ze de wanhopige en sombere sfeer vast te leggen van een wereld die de goden lang geleden hebben verlaten. "Wat hebben we gedaan? Onze handen zijn bevlekt met hun bloed", zingt zanger Fabienne Erni, ondersteunt door zware riffs en opzwepende melodieën.

Eluveitie Band 2022

Oprichtend lid Chrigel Glanzmann becommentarieert: "We zijn erg verheugd om onze nieuwe single 'Exile Of The Gods' met jullie te delen - na 'Aidus' is dit de 'tweede pagina' in het volgende hoofdstuk van ELUVEITIE. Ons huidige pad voert ons ver terug in de tijd. En terug naar het heden! Onze nieuwe liederencyclus is allemaal gebaseerd op een zeer oude mythische tekst - de hermetische klaagzang. Hoewel het niet afkomstig is uit de Keltische cultuur, weten we tegenwoordig dat de woorden ervan werden overgenomen, geassimileerd en onderwezen door de Keltische druïden. In de ‘interpretatio celtae’ werden de leerstellingen toegeschreven aan de driehoofdige Keltische god Lugus.

Deze oude tekst bevat een soort profetie die een aantal zeer serieuze en belangrijke woorden bevat voor ons moderne mensen van vandaag - zelfs als we aannemen dat het niet over onze tijd gaat (wat ik persoonlijk wel geloof, hoewel). De klaagzang van Lugus voorzegt onder meer: ​​'...van uw geloof zal er niets anders overblijven dan een leeg verhaal, dat uw eigen kinderen in de toekomst niet zullen geloven; niets zal overblijven, alleen gekerfde woorden in steen en alleen die stenen zullen vertellen van uw vroomheid. Want de goden - die zich ooit verwaardigden op aarde te vertoeven - zullen van de aarde terugkeren naar Antumnos. De goden zullen de mensheid verlaten, een droevige zaak! De wereld zal verlaten worden, verstoken van de aanwezigheid van haar goden. En dit is waar onze nieuwe single over gaat!

Die oude tekst maakt echter duidelijk dat we het hier niet alleen hebben over een aantal mythologische, religieuze of spirituele zaken. Het spreekt namelijk ook heel duidelijk over de ontwikkeling van de relatie van de mens met Moeder Aarde. In die context wijst dit naar heel concrete acties van ons (vandaag) en de gevolgen daarvan in en voor de natuur en dus uiteindelijk voor ons. En dus zijn we verheugd om ons gloednieuwe nummer met jullie allemaal te delen! En we hopen dat je het net zo leuk vindt als wij en dat je er misschien zelfs wat inspiratie in kunt vinden!"

Eluveitie Exile Of The Gods cover

ELUVEITIE gaat op tournee met Finse metalveteranen AMORPHIS

26.11.              BE        Brussels – Ancienne Belgique

27.11.              NL        Tilburg – O13

15.12.              LU        Esch/Alzette – Rockhal

TICKETS