... / Story's / Actueel / Fabienne Erni en Jonas Wolf (ELUVEITIE) snijden met ILLUMISHADE nieuw hoofdstuk aan
Actueel

Updated 13/02/2024

Actueel

Fabienne Erni en Jonas Wolf (ELUVEITIE) snijden met ILLUMISHADE nieuw hoofdstuk aan

De Zwitserse ‘modern metal’band ILLUMISHADE, aangevoerd door zangeres Fabienne Erni en gitarist Jonas Wolf (beiden van Eluveitie), brengt op vrijdag 16 februari 2024 ‘Another Side Of You’ uit op Napalm Records. Op hun nieuwe single ‘Riptide’ laat de ritmesectie een van de meest impactvolle stukken van het album horen.

"'Riptide' verleidt de luisteraar met beloften van absolutie en zorgeloosheid. Maar pas op, alles heeft een prijs”, geeft de band mee. “Zul je bezwijken voor de getijdenverleiding of zul je vasthouden aan de dilemma's en beloningen van ons aardse bestaan?"

Illum1

ILLUMISHADE bestaat uit Jonas Wolf (gitaar), Mirjam Skal (orkestratie, synths), Fabienne Erni (zang), Yannick Urbanczik (bas) en Marc Friedrich (drums) - Foto: Victoria Wonka

Een nieuw tijdperk

‘Another Side Of You’ is de opvolger van het debuutalbum ‘ECLYPTIC: Wake Of Shadows’ en laat zowel tekstueel als muzikaal een modernere benadering horen, terwijl het de luisteraar nog steeds meeneemt in een meeslepende wereld met betoverende soundscapes (op bepaalde momenten versterkt door het Budapest Art Orchestra) en massieve en dromerige zanglijnen. "De plaat markeert het begin van een nieuw tijdperk en slaat een brug tussen het tastbare en het etherische. Het is een odyssee naar de vele facetten van menselijke emotie, maar ook naar de uitdagingen waar we allemaal voor staan in deze steeds veranderende wereld. Another Side of You gaat over aarden in de realiteit, maar je ook door de muziek laten meevoeren naar onbekende plaatsen."

Tracklist

Illum2
 1. Enter the Void
 2. ELEGIE
 3. ENEMIE
 4. In the Darkness
 5. Cloudreader
 6. Here We Are
 7. CYCLONE
 8. Fairytale
 9. The Horizon Awaits
 10. HYMN
 11. TWILY
 12. Riptide
 13. Hummingbird
 14. Verliebt (feat. Coen Janssen) Digitaal

ILLUMISHADE Live 2024

special guest voor Visions of Atlantis

01/10/24 – Patronaat, Haarlem

02/10/24 – 013, Tilburg

03/10/24 – DVG Club (De Verlichte Geest), Kortrijk