... / Story's / Actueel / SONATA ARCTICA kondigt nieuw album aan met spookachtige video
Actueel

Updated 08/02/2024

Actueel

SONATA ARCTICA kondigt nieuw album aan met spookachtige video

In de aanloop van hun nieuwe album ‘Clear Cold Beyond’, dat op 8 maart 2024 wordt uitgebracht via Atomic Fire, pakken de Finse melodieuze metallers SONATA ARCTICA uit met de gloednieuwe (digitale) single + videoclip 'Dark Empath'. Het spookachtige resultaat vertelt het verhaal van een personage dat wordt achtervolgd, zowel mentaal als fysiek

"De song maakt deel uit van een saga die begon met het nummer 'The End Of This Chapter' op ons tweede album ‘Silence’ in 2001 - sommigen denken zelfs dat het begon op ons debuutalbum - en heeft al vele vervolgen en prequels gehad”, vertelt zanger Tony Kakko. “Het stalkerthema biedt een kader om liedjes te schrijven in een bepaalde stijl die ik erg leuk vind. Mensen lijken dit gelukkig niet erg te vinden. Het is geen chronologisch verhaal, maar eerder een thema met terugkerende, bekende personages die uiteindelijk steeds weer variaties van het thema meemaken."

SA2 (1)

SONATA ARCTICA – Foto: Jaakko Manninen

Power metal-eske deuntjes

SA

‘Clear Cold Beyond’ bevat tien tracks die de voorliefde van de band voor power metal-eske deuntjes nieuw leven inblazen na hun reis naar akoestische landschappen tijdens de pandemie. Het album combineert volgens de band ‘het beste uit alle periodes van het veelzijdige werk van SONATA ARCTICA: van snelle anthems tot emotioneel geladen nummers’. Het artwork van het album doet denken aan hun vroege werk en werd gemaakt door Niko Anttila. De band keerde terug naar mixing engineer Mikko Karmila, de mastering werd verzorgd door Svante Forsbäck (Rammstein, Korpiklaani, Delain, The 69 Eyes, Deathstars) die ook deel heeft uitgemaakt van andere SONATA ARCTICA producties.

De band is live te zien op 11 mei 2024 op het Durbuy Rock Festival in Bomal-sur-Ourthe (BE).