... / Story's / Actueel / INFECTED RAIN maakt muzikale reis door de tijd – Nieuw album nu uit!
Actueel

Updated 09/02/2024

Actueel

INFECTED RAIN maakt muzikale reis door de tijd – Nieuw album nu uit!

Op vrijdag 9 februari komt INFECTED RAIN's zesde album ‘Time’ uit via Napalm Records. Om de release te vieren, heeft de ‘modern progressive metal’ band de single ‘Lighthouse’, inclusief een griezelige videoclip, uitgebracht.

"Van de kusten van onze geest tot de realiteit van ons leven vertegenwoordigt 'Lighthouse' een kracht die we in ons houden”, zegt de band over de single. “Deze track herinnert ons eraan dat het universum danst op het ritme van onze gedachten. Al onze gedachten zijn golven in het eindeloze sterrenstelsel van de schepping. Het is een oproep om sterk te blijven, om toegewijd te blijven aan onze dromen en om het potentieel te realiseren van wat we kunnen creëren. In het grote uurwerk van de TIJD is elke seconde een kans om door de werkelijkheid te surfen en deze vorm te geven met de kracht van de geest. Elk nummer op ‘Time’ is een teken naar een werkelijkheid die door jou, voor jou is gemaakt."

Infected Rain 1

INFECTED RAIN – Foto: Victoria "Wonka" Tututescu

Een altijd stromende rivier

Na hun meest succesvolle album tot nu toe, ‘Ecdysis’ uit 2022, onderneemt INFECTED RAIN op ‘Time een introspectieve muzikale reis met progressieve, elektronische en zelfs nu-metal elementen te midden van etherische passages. Het album werd opnieuw geproduceerd, gemixt en gemasterd door Valentin Voluta, en combineert de talenten van de terugkerende leden Vidick (gitaren) en Eugene Voluta (drums) met de zang van frontvrouw Lena Scissorhands en de basgitaar van nieuw lid Alice Lane. "’Time’ is niet zomaar een album, het is een reis, een bewijs van onze evolutie als INFECTED RAIN. Tijd is niet alleen een maatstaf; het is een altijd stromende rivier, een constante herinnering aan onze vluchtige momenten en blijvende erfenissen. Het onderwerp resoneert diep in de plaat en biedt de kans om na te denken over het verleden, het heden te omarmen en van de toekomst te dromen.

Tracklist

IR Time
 1. Because I Let You
 2. Dying Light
 3. Never To Return
 4. Lighthouse
 5. The Answer Is You
 6. Vivarium
 7. Pandemonium
 8. Enmity
 9. Unpredictable
 10. Game Of Blame
 11. Paura
 12. A Second Or A Thousand Years

EU Tour 2024

supporting Amaranthe en DragonForce

 25/02/2024 - 013 Poppodium, Tilburg (NL)

17/03/2024 – AB Box, Brussel (BE)