... / Story's / Actueel / Ode aan de pionieers - LEE AARON maakt coveralbum ‘Tattoo Me’
Actueel

Updated 08/02/2024

Actueel

Ode aan de pionieers - LEE AARON maakt coveralbum ‘Tattoo Me’

Op 26 april 2024 brengt de Canadese vocaliste LEE AARON haar negentiende plaat uit. ‘Tattoo Me’ verschijnt op Metalville Records en is een hommage aan muzikale pioniers die haar eigen artistieke pad mee hielpen vormen.

LEE AARON heeft in haar carrière achttien albums geschreven en ingezongen. Meerdere daarvan scoorden goud en zelfs multi-platina. Ze wordt niet alleen erkend als een van Canada's beste rockvocalisten, maar heeft ook uitstapjes gemaakt naar jazz, blues en zelfs opera. Ze ontving talloze prijzen en onderscheidingen en werd in 2023 opgenomen in Canada's Walk of Fame. ‘Het enige wat ik nog nooit had gedaan, was een volledig coveralbum’, zegt ze. ‘Het leek me echt een cool en superleuk project om nu aan te pakken ...’

Lee 2

LEE AARON en haar band (Sean Kelly - gitaar, Dave Reimer - bas en John Cody - drums) - Foto © Lee Aaron

Welgemeende knipoog

Op een nostalgische reis brengt ‘Tattoo Me’ een hommage aan muzikaal baanbrekende artiesten die haar eigen pad hielpen vormen. Als weerspiegeling van haar eclectische smaak, maar met diep respect voor de groten der aarde, weeft ze de elf tracks tot een uniek tapijt van invloeden die tijdperk en genre overstijgen. "Het begon als een welgemeende knipoog naar artiesten waar we in onze jeugd door beïnvloed waren, maar de waarheid is dat we niet ophielden beïnvloed te worden of fan te zijn toen we 18 waren, dus de lijst bleef evolueren. Het beslaat een paar decennia en een paar onconventionele keuzes, maar het was de moeite waard om te maken!"

Het album is geproduceerd door Aaron zelf in haar studio in Vancouver en gemixt door multi-media expert Frank Gryner (Rob Zombie, L7, Def Leppard, Larkin Poe, Ian Hunter en meer). "Een van de positieve dingen die uit de pandemie is voortgekomen, is dat we allemaal onze thuisstudio's hebben geüpgraded en erg goed zijn geworden in het zelf engineeren en opnemen. Niemand stond onder de druk van een studioklok, dus de performances zijn zo echt als maar zijn kan."

Even veelzijdig als krachtig

Aaron1

Van Nina Simone's ‘The Pusher’ tot Alice Cooper's ‘Is It My Body’, Aaron zingt, gromt, spint, en fluistert, terwijl ze de songs voorziet van haar eigen stem die even veelzijdig als krachtig is. Opvallende nummers zijn Led Zeppelin's ‘What Is And What Should Never Be’, Heart's ‘Even It Up’, Hole's ‘Malibu’ en Elton John's ‘Someone Saved My Life Tonight’ met akoestische gitaren, strijkers en weelderige harmonieën die haar opzwepende zang ondersteunen. “Ik heb urenlang in mijn kelder gezeten met een koptelefoon op, luisterend naar ‘Someone Saved My Life Tonight’ op repeat. Ik wilde wanhopig dat iemand mij zou redden van mijn saaie leven toen ik een tiener was ... muziek was dat uiteindelijk voor mij." Ook Elastica, The 77's en zelfs The Undertones passeren de revue. Elk nummer geeft de sfeer van die tijd weer en past tegelijkertijd in de lijn van Aarons eigen carrière.

Tracklist

 1. Tattoo
 2. Are You Gonna Be My Girl
 3. Even It Up
 4. What Is And What Should Never Be
 5. Is It My Body
 6. Go Your Own Way
 7. The Pusher
 8. Malibu
 9. Someone Saved My Life Tonight
 10. Connection
 11. Teenage Kicks