... / Story's / Actueel / INFECTED RAIN luidt het nieuwe jaar in met veelzijdige album ‘Time’
Actueel

INFECTED RAIN luidt het nieuwe jaar in met veelzijdige album ‘Time’

Modern progressive metalband INFECTED RAIN is terug met hun zesde album dat op 9 februari 2024 uitkomt via Napalm Records. Na hun griezelige single ‘Never To Return’ pakt de band nu uit met ‘Because I Let You’, een dreigend ‘progressive-meets-nu-metal’ anthem met intense teksten en een ontroerende videoclip.

Na hun meest succesvolle album tot nu toe, ‘Ecdysis’ (2022), klimt INFECTED RAIN nog hoger met ‘Time’. Het album werd opnieuw geproduceerd, gemixt en gemasterd door Valentin Voluta, en combineert de talenten van de terugkerende leden Vidick (gitaren, coverartiest), Eugene Voluta (drums) en frontvrouw Lena Scissorhands (zang), plus het nieuwe lid Alice Lane (bas).

Inf Rain

Foto: Victoria "Wonka" Tututescu

De pijn van de liefde

"In 'Because I Let You' duiken we in de paradox van de pijn van de liefde en onderzoeken we hoe onze diepste affecties tot onze grootste wonden kunnen leiden. Het is een rauwe reflectie op de kwetsbaarheid die we in de liefde blootgeven, en hoe soms degenen die we het meest vertrouwen onze geheimen en angsten tegen ons kunnen gebruiken. Dit nummer gaat niet alleen over de strijd in relaties; het is een spiegel voor de moed die nodig is om deze complexe realiteit te erkennen en te uiten."

"’Time’ is niet zomaar een album, het is een reis, een bewijs van onze evolutie als INFECTED RAIN. Tijd is niet alleen een maatstaf; het is een altijd stromende rivier, een constante herinnering aan onze vluchtige momenten en blijvende erfenissen. Dit onderwerp resoneert diep in de plaat en biedt u de kans om na te denken over het verleden, het heden te omarmen en te dromen over de toekomst.”

Tracklist

Time
 1. Because I Let You
 2. Dying Light
 3. Never To Return
 4. Lighthouse
 5. The Answer Is You
 6. Vivarium
 7. Pandemonium
 8. Enmity
 9. Unpredictable
 10. Game Of Blame
 11. Paura
 12. A Second Or A Thousand Years