... / Story's / Actueel / MORTA SKULD verkent nieuwe hoogten van wreedheid
Actueel

Updated 18/12/2023

Actueel

MORTA SKULD verkent nieuwe hoogten van wreedheid

De Amerikaanse death metalband MORTA SKULD laat hun nieuwe album op de massa los op 23 februari 2024 via Peaceville Records. ‘Creation Undone' is het nieuwste werk van de in extremiteit uitblinkende frontman en meesterbrein Dave Gregor & co en bereikt naar eigen zeggen ‘nieuwe hoogten van wreedheid’.

In een tijd waarin het iconische debuut van de band 'Dying Remains' zijn mijlpaal van dertig jaar bereikt, keert MORTA SKULD terug met een tien tracks tellend opus van pure death metal in hun niet aflatende jacht op heaviness. Met thema's die een steeds woester, corrupter en destructiever wordende staat van de wereld in de huidige tijd aan de kaak stellen, pakken de Amerikaanse death metalveteranen andermaal verschroeiend uit. Na de verwoestende impact van Covid en de wereld in het algemeen die in verval en ontreddering raakte, raakte MORTA SKULD geïnspireerd om hun nieuwe album te schrijven over de staat van de wereld in het kielzog van dit nieuwe tijdperk.

Morta Skuld 1

Old school death metal

MORTA SKULD werd in 1990 opgericht in Milwaukee en produceerde al snel twee demo's voordat ze begin jaren 90 drie albums uitbrachten op Peaceville Records (aanvankelijk via het legendarische sublabel Deaf Records). Vele jaren later, en met een nieuwe line-up, kwam oprichter en hoofdman David Gregor weer samen met Peaceville voor 'Wounds Deeper Than Time' (2017) en 'Suffer For Nothing' (2020), waarbij hij liet zien dat niets van de brutale en geïnspireerde magie van de vroegere jaren van de band verloren was gegaan.

"’We Rise We Fall’ is de debuutsingle van de plaat. “Fris, maar diepgeworteld in de sfeer van old school death metal, heeft het zeker iets voor iedereen”, vertelt Dave Gregor. “We hebben harder dan ooit aan deze plaat gewerkt en hebben het schrijven en opnemen anders aangepakt: in plaats van een nummer te schrijven en het tijdens repetities uit te voeren, gebruikten we onze oefensessies als schrijfsessies. We concentreerden ons op een enkel nummer en perfectioneerden dat tot het klaar was, voordat we verder gingen met het volgende nummer.

Tracklist

Morta 2
  1. We Rise We Fall
  2. The End Of Reason
  3. Painful Conflict
  4. Unforeseen Obstacles
  5. Perfect Prey
  6. Soul Piercing Sorrow
  7. Into Temptation
  8. Self Destructive Emotions
  9. Oblivion
  10. By Design