... / Story's / Actueel / Zweedse symfonische metalband ELEINE tekent bij Atomic Fire Records en gaat studio in voor spin-off EP
Actueel

Zweedse symfonische metalband ELEINE tekent bij Atomic Fire Records en gaat studio in voor spin-off EP

ELEINE is een veelzijdige, intense, episch klinkende en overweldigende symfonische metalband uit Zweden, opgericht en geleid door de charismatische zangeres Madeleine Liljestam en gitarist Rikard Ekberg.

Eleine - Foto: Eleine

Foto: Eleine

ELEINE heeft sinds 2015 drie succesvolle albums uitgebracht, die allemaal de opmerkelijke, uitgebalanceerde donkere mix belichten die dit verleidelijke collectief produceert. De muzikanten drijven hun theatrale en filmische flair tot het uiterste en manifesteren een atmosferische wereld waar dark metal op een boeiende manier botst met hun invloeden uit thrash, black en death metal. De originaliteit van deze gepassioneerde volbloed artiesten openbaart zich moeiteloos in elk luistermoment. Vandaag opent ELEINE een nieuw hoofdstuk en kondigt de ondertekening aan van een nieuw platencontract met Atomic Fire Records.

‘Tekenen bij Atomic Fire Records is een enorme stap in de goede richting voor ELEINE. We gaan een nieuw tijdperk in, niet alleen met een nieuw label, maar ook in een wereld waar we als muziekindustrie voor uitdagingen staan, samen met onze toegewijde en loyale fans’, zegt zangeres Madeleine Liljestam. ‘Het vinden van een label dat het ermee eens is dat zowel de fysieke als de digitale mediawereld echt samenwerken, en elkaar niet hoeven uit te sluiten, gaf ons het gevoel dat dit een label is dat trouw blijft aan metal en tegelijkertijd mee zal evolueren met de industrie en met ons als band’.

Firewind Eleine Affiche 2022

In 2022 tourt de band met FIREWIND, treedt aan op verschillende festivals en speelt in Finland voordat ze hun nieuwe labelgenoten SONATA ARCTICA vergezellen als speciale gast op hun akoestische Europese tournee.

‘We hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking, en we zijn erg trots’, vervolgt gitarist Rikard Ekberg en onthult: ‘Terwijl we werken aan ons volgende volledige album, zijn we bezig met het maken van een akoestische spin-off EP, allemaal ter ere van van de komende ‘Acoustic Tour’ als speciale gasten voor Sonata Arctica in de herfst/winter van 2022’.

Sonata Arctica Eleine Affiche 2022