... / Story's / Actueel / RIP Pete Dunton
Actueel

Updated 23/01/2022

Actueel

RIP Pete Dunton

Op 21 januari 2022 overleed drummer, zanger en componist Pete Dunton van de band T2. Wie thuis is in de vroege progressieve hardrock van de jaren zeventig kent ongetwijfeld de band die in het genre één van de belangrijkste elpees uit de Engelse rockgeschiedenis heeft gemaakt.

Pete Dunton 2

Pete Dunton en T2 zijn wellicht namen die bij weinigen een belletje doet rinkelen. Wie thuis is in de vroege progressieve hardrock van de jaren zeventig kent echter ongetwijfeld de groep. T2 is alleen al legendarisch omwille van de lp ‘It’s All Worked Out In Boomland’ (1970) die is uitgegroeid tot een van de belangrijkste collectors items uit de Engelse rockgeschiedenis. Voor een origineel exemplaar in goede staat betaal je al gauw 400 euro! De plaat werd dan ook verschillende keren heruitgegeven.

Pete Dunton maakte in de jaren zestig opnames met Neon Pearl en Please. Hij was tevens actief bij Bulldog Breed, The Flies en The Gun (sixties groep met Adrian Gurvitz). In de jaren negentig blies hij T2 nieuw leven in en nam nog drie albums op. T2 bleef voor een harde kern fans een cultgroep en de later uitgebrachte cd’s met opnames uit het T2 archief werden gretig onthaald.