... / Story's / Actueel / DARK TRANQUILITY en NAILED TO OBSCURITY aangekondigd als speciale gasten voor de co-headline tour van ELUVEITIE & AMORPHIS
Actueel

DARK TRANQUILITY en NAILED TO OBSCURITY aangekondigd als speciale gasten voor de co-headline tour van ELUVEITIE & AMORPHIS

Een paar maanden geleden kondigden de Zwitserse metallegendes ELUVEITIE hun terugkeer naar de Europese podia aan en dat samen met hun Finse partners in crime AMORPHIS. Vandaag kondigen beide bands aan dat de Zweedse melodieuze death metalpioniers DARK TRANQUILITY en de Duitse melodieuze death/doom-outfit NAILED TO OBSCURITY hen zullen vergezellen als speciale gasten.

Eluvetie

Terwijl eerstgenoemden al eerder de clubs van het continent onveilig maakten ter ondersteuning van hun huidige ‘pandemische’ aanbod ‘Moment’ (2020) werken laatstgenoemden aan hun vijfde full-length waarvan een eerste voorgerecht was uitgebracht in de vorm van een nieuwe single, 'Liquid Mourning' in januari. Daarom moeten fans niet alleen enthousiast zijn om getuige te zijn van sterke optredens, maar vooral om nieuw materiaal van alle vier de bands te horen. Redenen genoeg om deze shows niet te missen: dus waar wacht je op? Haal NU je tickets!

Amorphis 2022

Stichtend lid Chrigel Glanzmann geeft commentaar op de komende tour: "Het is er niet bepaald beter op geworden in deze wereld de laatste tijd. Toch is er nog steeds leuk en vrolijk nieuws. We kunnen niet wachten om eindelijk weer te gaan toeren na meer dan twee hele rare jaren. Het voelt bijna onwerkelijk! Alsof dit nog niet genoeg is, zijn we super enthousiast om de line-up van deze tour aan te kondigen - absoluut een van de coolste tour line-ups in onze hele carrière. Samen op pad zijn met dierbare vrienden en enkele van onze persoonlijke favoriete acts aller tijden - dat is echt meer dan ik had verwacht! We kunnen niet wachten om jullie allemaal weer te zien!"

AMORPHIS gitarist Tomi Koivusaari voegt toe: "We zijn verheugd om onze resterende shows van de Europese tour met ELUVEITIE aan te kondigen. Beide groepen hebben in het verleden dezelfde podia op festivals gedeeld en het is een groot genoegen om nu samen op stap te gaan. Nadat onze vrienden van DARK TRANQUILITY en NAILED TO OBSCURITY waren bevestigd voor deze tournee, is het onnodig om te zeggen dat deze line-up meer dan episch is.”

Eluveitie 2022 affiche

DARK TRANQUILITY-zanger Mikael Stanne zegt: "We zijn zeer uitgelaten om aan te kondigen dat we deze winter samen met onze vrienden AMORPHIS, ELUVEITIE en NAILED TO OBSCURITY op pad gaan. Zo'n geweldig pakket zal de perfecte remedie zijn tegen de winterblues. Je zult niet willen om dit te missen!”

NAILED TO OBSCURITY stelt: "Na eerder dit jaar al shows in de VS te hebben gespeeld, maar ook een paar optredens in Europa eerder dit jaar, hebben we honger naar meer en willen zo snel mogelijk weer op pad gaan. We zijn opgetogen dat we zelfs de kans krijgen om in hetzelfde jaar nog eens terug te keren naar Europese podia - en wat dan te denken van de groepen die ons gaan vergezellen! We zijn vereerd om deel uit te maken van dit geheel en kunnen niet wachten om alle geweldige mensen en vrienden van de andere bands te ontmoeten en crews en iedereen die gaat genieten van dit fantastische tourpakket

DATA BENELUX:

26.11. BE Brussels – Ancienne Belgique 

27.11. NL Tilburg – O13

15.12. LU Esch/Alzette – Rockhal