... / Story's / Actueel / AMYL AND THE SNIFFERS komen op 15 november 2022 naar Trix in Antwerpen
Actueel

AMYL AND THE SNIFFERS komen op 15 november 2022 naar Trix in Antwerpen

Als Green Day, Fall Out Boy en Weezer je vragen om de The Hella Mega Tour - onlangs te gast in een uitverkocht Sportpaleis - te openen, dan ben je als band goed bezig. Op dinsdag 15 november speelt het punkrock-kwartet AMYL AND THE SNIFFERS hun eigen headline show in Trix, Antwerpen.

In 2019 waren ze nog één van de revelaties op de Slope stage van Rock Werchter, nu is AMYL AND THE SNIFFERS klaar om het publiek met hun ongefilterde punkenergie tijdens hun eigen headline show omver te blazen. De vonken zullen van de muur spatten in Trix in Antwerpen op dinsdag 15 november. Fellow Aussies C.O.F.F.I.N komen mee als support act.

AATS6251

AMYL AND THE SNIFFERS in het Sportpaleis - Foto: Rudy De Doncker

AMYL AND THE SNIFFERS is op zeer korte tijd een begrip geworden in de punkscene. Voor smerige, baldadige en speelse punk moet je bij het uit Melbourne afkomstige kwartet Amy Taylor (vocals), Dec Martens (gitaar), Gus Romer (bas) en Bryce Wilson (drums) zijn. Het begon in 2016 met enkele EP’s, een indrukwekkende ruige titelloze debuutplaat in 2019 en een nog straffere opvolger ‘Comfort To Me’ in 2020. De aanvankelijk wat r(a)uwe combinatie van 70’s punk met Aussie rock en rap maakt op het jongste album plaats voor een volwassen sound met nog steeds een flinke dosis punk, maar we horen ook een klad old-school rock-’n-roll (denk aan AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead and Wendy O Williams) en een streepje moderne hardcore. Voor haar teksten puurt Amy inspiratie uit de vinnige lyrics van haar rapidolen.

Coffin

C.O.F.F.I.N. - Foto: Dougal Gorman

Children of Finland Fighting in Norway aka C.O.F.F.I.N is een viermans hardrock-‘n-roll-band afkomstig van de kust van Sydney, Australië met een leadzanger op drums. De band, die ontstond in 2005, speelt harde, bijtende Australische rock-‘n-roll en heeft door de jaren heen een gepassioneerde aanhang gecreëerd. Hun unieke kijk op punk en rockmuziek oogstte veel bijval, niet in het minst dankzij hun energieke en verslavende liveshows, gecombineerd met tekstueel activisme en huilende gitaren. C.O.F.F.I.N heeft ondertussen vier studio-albums, één live-album en drie EP’s uitgebracht. Hun meest recente langspeler – het titelloze ‘Children Of Finland Fighting In Norway' – uit 2020 kreeg wereldwijd aandacht en brengt hen nu in het spoor van AMYL AND THE SNIFFERS naar Antwerpen.

De ticketverkoop start op vrijdag 15 juli 2022 om 10.00 u via livenation.be.