... / Story's / Actueel / FEUERSCHWANZ kiest op nieuw album voluit voor (folk) metal
Actueel

Updated 06/04/2023

Actueel

FEUERSCHWANZ kiest op nieuw album voluit voor (folk) metal

Op 7 juli 2023 pakt het Duitse FEUERSCHWANZ via Napalm Records uit met het nieuwe studioalbum ‘Fegefeuer’ waarop de achtkoppige band, in navolging van het bijzonder succesvolle ‘Memento Mori’, nog verder afdwaalt van de oorspronkelijke ‘comedy medieval rock’ en resoluut voor heavy metal kiest. Dat is ook te horen op de nieuwe single ‘Bastard von Asgard’, waar de band de hulp krijgt van zangeres/harpiste Fabienne Erni van het Zwisterse Eluveitie.

In de officiële videoclip belichaamt Fabienne de ‘Bastard von Asgard’ als een gedaanteverwisselaar die verandert in een echte wolf om Hauptmann Feuerschwanz aan te vallen. De video eindigt in een episch gevecht tussen Hodi en de Bastard. "Met dit nummer brengen we ons eerbetoon aan de oude goden”, vertelt Hauptmann. “Het verhaal speelt zich af in de sagenwereld van de Vikingen en gaat over het einde van de wereld van verraad en bedrog waarbij Odins zoon een ontmoeting heeft met Loki’s bastaard, schitterend vertolkt door Fabienne. Om recht te doen aan de epische saga, hebben we de snelheid opgevoerd tot volle kracht en marcheren we naar het einde van de wereld. Laat Ragnarök maar komen!"

FS

FEUERSCHWANZ – Foto: Stefan Heilemann

Succesverhaal

FEUERSCHWANZ ontstond in 2004 en speelde aanvankelijk komische middeleeuwse folk. Door de jaren heen evolueerde het bonte gezelschap stilaan in een veel serieuzere richting. Met de overstap naar Napalm Records voor de release van ‘Das Elfte Gebot’ (2020), richtte FEUERSCHWANZ zich volledig op metal en groeide snel uit tot een van de meest relevante Duitse bands in het genre. Het zeer succesvolle album ‘Memento Mori’ (2021) – de plaat stootte door tot nummer 1 in de Duitse charts – waar de middeleeuws geïnspireerde folk metal verder verrijkt werd met pure heavy metalinvloeden, bevestigde het succesverhaal dat nu een vervolg lent met ‘Fegefeuer’. Tekstueel blijft de band op het nieuwe album trouw aan het handelsmerk van lang vergeten legendes en heroïsche veldslagen. Het album zal verkrijgbaar zijn in verschillende formaten, waarvan sommige het live bonusalbum ‘Live in Wacken 2022’ bevatten.

Tracklist

FS2
 1. SGFRD Dragonslayer
 2. Bastard von Asgard
 3. Berzerkermode
 4. Knochenkarussell
 5. Fegefeuer
 6. Die Horde
 7. Uruk-Hai
 8. Highlander
 9. Morrigan
 10. Eis & Feuer
 11. Valkyren