... / Story's / Actueel / GLORYHAMMER zet epische strijd verder met vierde album in fantasy-saga
Actueel

Updated 07/04/2023

Actueel

GLORYHAMMER zet epische strijd verder met vierde album in fantasy-saga

Een extreme trompet-chaos in ‘battle-modus’, epische verhalen over intergalactische oorlogsvoering, kosmische tovenarij en dito heldendaden, … al sinds de oprichting in 2010 levert GLORYHAMMER een nooit eindigende strijd tegen de krachten van Zargothrax. Op 2 juni verschijnt ‘Return To The Kingdom Of Fife’, het inmiddels al vierde hoofdstuk in de fantasy-saga van de Brits/Zwisterse power metalband.

Het is inmiddels vier jaar geleden dat ‘Legends From Beyond The Galactic Terrorvortex’ verscheen, maar het wachten op een nieuwe aanval van power metalband GLORYHAMMER is eindelijk voorbij. Op 2 juni 2023 ligt ‘Return To The Kingdom Of Fife’ (uit via Napalm Records) in de winkel, vandaag heft de band de eerste single ‘Keeper Of The Celestial Flame Of Abernethy’ vrijgegeven. Het nummer dient zich (volgens de band) aan als ‘een meedogenloze explosie van hyper-catchy laser-koren die je oren bestormen op een non-stop reis door ruimte en tijd. Een gegarandeerde meezing-oortrompet voor toekomstige live shows.’ Of dat werkelijk zo is, kan u in de actie-videoclip (geregisseerd en geanimeerd door Alex Henderson) onderaan dit artikel zelf horen (en zien).

Glorham

Foto: Fernando Bonenfant

Tovenaar van chaos en kwaad

De song onthult het oorsprongsverhaal van de kwaadaardige tovenaar Zargothrax en toont de visuele wereld van GLORYHAMMER zoals het altijd bedoeld was om gezien te worden. "Dit verhaal begint ver in het verleden, 1000 jaar voordat zelfs Angus McFife werd geboren. Een eenvoudige boer met de naam Zargothrax leefde een vredig bestaan als mandenvlechter in het dorpje Auchtermuchty, totdat de legendarische held Dundax besloot een nieuw koninkrijk te bouwen in zijn land ... het koninkrijk Fife. Zargothrax ontpopt zich tot een verwrongen tovenaar van chaos en kwaad, terwijl hij de ultieme wraak zoekt op de Prince of Fife en al zijn nakomelingen …"

Tracklist

Cdsr0htgpt502sbp
  1. Incoming Transmission
  2. Holy Flaming Hammer of Unholy Cosmic Frost
  3. Imperium Dundaxia
  4. Wasteland Warrior Hoots Patrol
  5. Brothers of Crail
  6. Fife Eternal
  7. Sword Lord of the Goblin Horde
  8. Vorpal Laserblaster of Pittenweem
  9. Keeper of the Celestial Flame of Abernethy
  10. Maleficus Geminus (Colossus Matrix 38B - Ultimate Invocation of the Binary Thaumaturge)

CD 2 bevat de orkestrale versie van ‘Return To The Kingdom Of Fife’.

Het album is verkrijgbaar in tal van versies. Vooraf bestellen kan HIER

In concert

13/08/23 – Alcatraz Festival, Kortrijk (BE)

19/08/23 – Dynamo Metalfest, Eindhoven (NL)