... / Story's / Actueel / GRETA VAN FLEET kondigt derde album aan - Eerste single met video nu uit
Actueel

Updated 07/04/2023

Actueel

GRETA VAN FLEET kondigt derde album aan - Eerste single met video nu uit

Greta Van Fleet laat weten dat hun derde studioalbum ‘Starcatcher’ klaar is voor release op 21 juli 2023 via Lava/Republic/EMI Records. De eerste single + video 'Meeting The Master' is vandaag al te horen (en zien).

"'Meeting The Master' gluurt naar een esoterische wereld die wordt gevolgd door het woord van een wijze leraar”, geeft de band mee. “Gezongen met de stem van een vrome gelovige beschrijft het nummer de liefde van deze fervente volgelingen voor hun leraar en hun vaste geloof in zijn visie. Het is een exotische spirituele reis. Een donkere komedie die onvermijdelijk eindigt in chaos."

‘Starcatcher’ is geschreven en opgenomen door band-leider Josh Kizska, gitarist Jake Kizska, bassist/toetsenist Sam Kizska en drummer Danny Wagner - samen met de Grammy-winnende producer Dave Cobb (Chris Stapleton, Brandi Carlile). De plaat werde opgenomen in de legendarische RCA Studios in Nashville. "We hoefden niet echt te forceren of intens te schrijven, want alles wat er gebeurde was heel instinctief," zegt Jake. "De plaat is ons perspectief en vat samen waar we vandaag als groep en individueel als muzikanten staan."

GVF STARCATCHER LEAD PRESS PHOTO 1 NEIL KRUG

Foto: Neil Krug

Een nieuw begin ...

Doorheen de tien nummers tellende collectie verkent de band de dualiteit van fantasie versus realiteit en het contrast tussen licht en duisternis. "We wilden deze verhalen vertellen om een universum op te bouwen," zegt Wagner. "We wilden personages en motieven introduceren, samen met de ideeën die hier en daar in de loop van onze carrière in deze wereld ontstaan."

De band nam meerdere concepten van het tweede album ‘The Battle at Garden’s Gate’ mee en bracht die over naar ‘Starcatcher’ in, hoewel Sam's kijk op de grote ideeën van de nieuwe plaat eerder hint naar een nieuw begin. "Als ik me de wereld van ‘Starcatcher’ voorstel, denk ik aan de kosmos," zegt hij. "Het doet me veel vragen stellen, zoals: 'Waar komen we vandaan?' of 'Wat doen we hier?' Maar het zijn ook vragen als: 'Wat is dit bewustzijn dat we hebben, en waar komt het vandaan?'"

Tracklist

GVF
  1. Fate Of The Faithful
  2. Waited All Your Life
  3. The Falling Sky
  4. Sacred The Thread
  5. Runway Blues
  6. The Indigo Streak
  7. Frozen Light
  8. The Archer
  9. Meeting The Master
  10. Farewell For Now