... / Story's / Actueel / De terugkeer van de Bay Area thrash legende BLIND ILLUSION
Actueel

De terugkeer van de Bay Area thrash legende BLIND ILLUSION

Bay Area thrash metallegende BLIND ILLUSION keert na 34 jaar terug met een vervolg op ‘The Sane Asylum’, met in de rangen Doug Piercy (ex-Heathen) en Andy Gallon (ex-Death Angel).

Blind Illusion 2022

Thrash als primitief, aards genre heeft ons vele grootheden opgeleverd: Metallica, Slayer, Exodus, Death Angel, Heathen en dergelijke. Maar de meer berekende, technische en uiteindelijk kleurrijke uitvinders van progressieve thrash, een genre dat mooi tot bloei kwam na het debuut van Watchtower in 1985, verleggen echt de grenzen van thrash en testen de creatieve bandbreedte ervan. BLIND ILLUSION op hun nieuwe album ‘Wrath of the Gods’, bereiken dit in een mate die zelden is benaderd, laat staan ​​is overtroffen in de rest van de thrash geschiedenis, net zoals ze 34 jaar geleden deden op ‘The Sane Asylum’.

Blind Illusion Wrath Of The Gods cover

Het meest indrukwekkende en onthullende aan de nieuwe plaat is echter niet de technische bekwaamheid van de betrokken muzikanten (hoewel daar niets mis mee is). Het is de pure schittering die elk nummer vormt en de demonstratie van hoe het focussen op de kunst van het songschrijven wonderen kan doen voor een band. ‘Straight as the Crowbar Flies’ laat ons eerst kennismaken met de astrale energie die dit album uitdraagt, met pakkende riffs en de raspende, grommende zang van Marc Biedermann. De krijsende gitaarsolo's en de abrupte ritmewisselingen houden het nummer fris, maar de combinatie van technische thrash elementen door de band met voormelde riffs en drumarrangementen blijkt de sterke eigenschap van dit album te zijn. Wanneer de band besluit zich te laten gaan en of terughoudend of manisch te keer gaat met het ritme, gaat dit gepaard met precisie en niet ten koste van de songstructuur. Als ze technisch worden, trillen de noten nog steeds na van emotie. Wat BLIND ILLUSION het beste doet op dit nieuwe meesterwerk is het aanleveren van slim geschreven en leuke nummers met meeslepende riffs. De effecten van hoe meesterlijk gecomponeerd dit album is, hebben de productie een uniek ethos gegeven waardoor het menselijk aanvoelt. Dit is een groep die weet wat diehard thrash fans willen horen.

'Wrath Of The Gods' verschijnt op 7 oktober 2022 via Hammerheart Records. Het album bestellen kan HIER.