... / Story's / Actueel / DEFECTS trappen EU tour met Of Mice & Men af met nieuw nummer
Actueel

Updated 16/11/2023

Actueel

DEFECTS trappen EU tour met Of Mice & Men af met nieuw nummer

Metalcoreband DEFECTS is de afgelopen twaalf maanden uitgegroeid tot een van de populairste acts van de Britse metalscene. De Britten hebben na de aankondiging dat ze in 2024 op Download UK staan een video uitgebracht voor hun gloednieuwe track ‘Broken Bloodlines’. Daarnaast start de band volgende week ook aan een tour door Europa in het kielzog van metalcore-toppers Of Mice & Men.

DEFECTS combineren de zwaarte en agressie van Lamb Of God en Machine Head met een Linkin Park-achtig gevoel voor melodie én een vleugje van Bring Me The Horizon door het toevoegen van elektronische elementen. Tony Maue (zang), Luke Genders (gitaar), James Threadwell (gitaar), Harry Jennings (drums) en David Silver (bas) hebben support slots vervult voor In Flames, Bullet for My Valentine en Funeral For A Friend. In 2022 stonden ze op verschillende grote festivals en hebben ze ook hun debuut EP ‘Dream Awake’ uitgebracht. Recent hebben ze getekend bij Mascot Records en zijn ze druk bezig geweest met de opnames van hun binnenkort te verschijnen debuutalbum.

MM Defects Promo 2023 6683 (C) Markus Maschwitz Photography

Foto: Markus Maschwitz

De tour met Of Mice & Men en Caskets start op 20 november in Duitsland waarna ze ook Frankrijk, Nederland (Melkweg, Amsterdam) en het Verenigd Koningkrijk aandoen. "Ons idee is: als we dit gaan doen, dan gaan we het goed doen", zegt drummer Harry Jennings. "Gewoon er echt voor gaan, geen middel onbeproefd laten en er gewoon halsoverkop induiken.” De band belooft overigens dat ze in 2024 ‘overal te zien zullen zijn’.

Negativiteit in het leven

‘Broken Bloodlines’ richt zich op het achterlaten van negativiteit in je leven. "Het gaat over wanneer je vrienden of familie in je leven hebt, en ze gewoon consequent het verkeerde pad kiezen", legt zanger Tony Maue uit. "Je doet er alles aan om ze terug te sturen naar de goede kant van het leven, maar ze negeren het gewoon en blijven alle goede mensen met zich meeslepen. Het gaat erom dat je leert om de banden met die mensen te verbreken voordat je er te diep in wordt gezogen en ze te laten gaan.”

In concert

(Met Of Mice & Men en Caskets)

26/11/2023 – Melkweg, Amsterdam