... / Story's / Actueel / DEFLESHED maakt comeback met eerste plaat in zeventien jaar
Actueel

Updated 16/09/2022

Actueel

DEFLESHED maakt comeback met eerste plaat in zeventien jaar

Na meer dan vijftien jaar stilte besloten gitarist Lars Löfven, drummer Matte Modin en bassist/zanger Gustaf Jorde in 2021 om DEFLESHED onder het stof vandaan te halen. Op 28 oktober 2022 verschijnt het nieuwe album ‘Grind Over Matter’ via Metal Blade. De titeltrack is meteen ook de eerste video/single.

Van het midden van de jaren 90 tot 2005 oogstte het Zweedse DEFLESHED succes met hun inventieve mix van thrash, death metal en grindcore. Omdat ze geen inspiratie meer hadden en andere dingen wilden proberen, stopten ze na hun vijfde album ‘Reclaim The Beat', maar de fans bleven aandringen op een reünie. In 2021 kregen ze waar ze om vroegen toen de kernbezetting Löfven/Modin/Jorde weer bij elkaar kwam en nog hetzelfde jaar de single ‘Fleshless And Wild’ uitbracht.

Defleshed
Defleshed Grindovermatter

"We zijn echt blij om het eerste nummer van ons eerste album in 17 jaar te presenteren”, vertelt Gustaf Jorde. "Samen met Lawrence Mackrory (producer en engineer, ook bekend als zanger van Darkane) hebben we hard gewerkt om een auditieve klap uit te delen aan iedereen die er van tijd tot tijd een nodig heeft.”

‘Grind Over Matter’ werd opgenomen in de Rorysound Studios, Uppsala, Zweden. De band spendeerde twee weken aan de drumpartijen, nog eens twee aan gitaar en bas, en twee driedaagse sessies voor zang. "Het was op zich vrij eenvoudig,” aldus nog Jorde, “het moeilijkste was om je niet te veel te laten meeslepen door impulsieve ideeën, maar bij het oorspronkelijke plan te blijven.

‘Grind Over Matter’ verschijnt op 28 oktober 2022 op cd en in verschillende kleuren vinyl. Vooraf bestellen kan HIER.