... / Story's / Actueel / DEICIDE munt alweer uit in godslastering
Actueel

Updated 15/02/2024

Actueel

DEICIDE munt alweer uit in godslastering

Brutaal als altijd koos DEICIDE voor de eerste dag van de katholieke veertigdaagse vastentijd om hun provocerende nieuwe digitale single 'Sever The Tongue' uit te brengen, waarmee een laagje van godslastering wordt toegevoegd aan de viering van deze dag.

Als de gruwelijke beelden van 'Bury The Cross...With Your Christ' al niet beledigend waren, dan zullen regels als deze uit 'Sever The Tongue' dat zeker wel zijn: "Wrath of the holy / God is no more / Satan possess me / No savior reborn / F**k your religion / Sever the tongue."

‘Sever The Tongue' is gemaakt in de helse werkplaatsen van Smoke & Mirrors en getuigt andermaal van DEICIDE's niet aflatend streven naar extreme muzikale verwoesting. De bijbehorende video, een filmische reis door duisternis en verzet gemaakt in samenwerking met David Brodsky van My Good Eye: Music Visuals, vult de blasfemische ondertonen van de track mooi aan.

Dec2

DEICIDE is Kevin Quirion (gitaren), Taylor Nordberg (gitaren), Glen Benton (zang, bas) en Steve Asheim (drums) - Foto: Gene Smirnov

Onbeschaamd godslasterlijk

Deicide

De release is de voorbode van het album ‘Banished By Sin’ dat op 26 april 2024 via Reigning Phoenix Music zal verschijnen. Met ‘Banished By Sin’ wil DEICIDE hun nalatenschap en invloed in de death metalscene verstevigen met een verzameling tracks die zowel baldadig als onbeschaamd godslasterlijk zijn. "Ik zit nu al een paar jaar in een donker hoekje", zegt frontman Glen Benton. "Er zijn een paar dingen in mijn leven gekomen die me geschokt en veranderd hebben. Ik raakte erdoor geïnspireerd om deze nieuwe plaat te schrijven - het was alsof ik een schakelaar omzette. Ik heb niet langer last van de irritaties van anderen die me hinderen in wat ik wil doen. Ik ben al lang geleden gestopt met het najagen van andermans geluk. De man die hiermee begon is terug! En het is goed om terug te zijn!"

Losgaan

Glen (1)

"Muzikaal gezien keren we terug naar de stijl van de jaren 90", gaat Benton verder. "Maar er zitten ook moderne dingen tussen. Het is DEICIDE zoals het bedoeld was. Mijn hooky songs zijn er, Steve's prog-achtige songs zijn er, en we hebben Kevin's thematische songs. Taylor (Nordberg, gitaar) in de band hebben heeft DEICIDE enorm beïnvloed. Hij is een fantastische songwriter en muzikant. Hij kan alles. We hebben met z'n vieren elk drie nummers bijgedragen. Ik ga gewoon helemaal los op deze plaat, er is mij al verteld dat dit één van mijn beste vocale optredens is. Iedereen zal aangenaam verrast zijn."

DEICIDE Live

27/07/2024 - Stonehenge Festival, Steenwijk (NL)