... / Story's / Actueel / Deze bands spelen de halve finales van de ALCATRAZ BASH 2024
Actueel

Deze bands spelen de halve finales van de ALCATRAZ BASH 2024

Dat we in België een bloeiende metalscene hebben, blijkt andermaal uit het aantal inzendingen voor de jaarlijkse ALCATRAZ BASH. Ruim 100 (!) bands stuurden de afgelopen weken hun kandidatuur in. We konden er gerust twintig halve finales mee vullen, maar helaas zijn het er maar drie. Twaalf bands wisten ons net iets meer te charmeren.

De selectie

Op zaterdag 13 april trappen we de eerste halve finale af in South Of Heaven in Bilzen met:   

BARREL SMOKE – ISABEAU - STELLARBONE - THROUGH THE VOID

Op donderdag 9 mei volgt de tweede halve finale en is Kid's Rhythm 'n' Blues Kaffee in Antwerpen the place to be voor:

FAR BEYOND - OCEAN ENCOUNTERS – PRIMEVIL - WAVES OF DECAY                 

De bands die aantreden in de derde en laatste halve finale op zaterdag 18 mei in DVG Club (De Verlichte Geest) in Kortrijk zijn:

EARUPT - HIGHWAY JACK - RAGE FEEDS DEATH - X-POZED

De finale

De drie winnaars nemen het samen met ‘de beste tweede’ tegen elkaar op in de finale op zaterdag 13 juli 2024 in HELL, Diest, waar de jury (samengesteld uit leden van Rock Tribune, de organisatie van Alcatraz en muzikanten uit de metalscene) de uiteindelijke winnaar zal aanduiden die op het ALCATRAZ Festival zelf mag aantreden.

Check de social media van South Of Heaven, Kid’s Rhythm 'n' Blues Kaffee, DVG Club en HELL voor het juiste aanvangsuur. Zowel op de halve finales als de finale is de inkom GRATIS.  

Rock Tribune en Alcatraz Festival houden eraan om ALLE bands die hun kandidatuur hebben ingediend, te bedanken voor hun deelname!

Bash 2024 3 Page 0002