... / Story's / Actueel / Een knipoog naar de erfenis van southern bluesrock
Actueel

Updated 28/03/2024

Actueel

Een knipoog naar de erfenis van southern bluesrock

THE COLD STARES, bekend om hun blues-rock sound, hebben hun nieuwste single uitgebracht. ‘Horse To Water’ is het eerste voorproefje van hun nieuwe studio-album dat later dit jaar bij Mascot uitkomt.

‘Horse To Water’ is een eerbetoon aan de southern bluesrocktradities, waarbij de invloed van legendarische bands samensmelt met het unieke geluid van THE COLD STARES. "Nadat we de afgelopen jaren over de hele wereld hadden getourd, kregen we in interviews en in de pers steeds het label 'southern' opgeplakt", vertelt gitarist/zanger Chris Tapp. "Het 'southern' zijn was nooit iets wat we opzettelijk deden of probeerden te doen, maar omdat we als zodanig werden bestempeld, besloot ik een serie nummers te schrijven die illustreerden wat die term voor mij betekende. 'Horse to Water' ademt de stijl van southern bluesrockbands zoals Bad Company en Skynyrd uit en is wie en waar we vandaag de dag zijn als THE COLD STARES."

Cold Stares

Ruwe kracht met diepe emoties

Sinds de oprichting in 2012 hebben THE COLD STARES een reputatie opgebouwd met explosieve liveoptredens en een geluid dat genres overstijgt. Bestaande uit Chris Tapp, Brian Mullins en Bryce Klueh, heeft de band tot nu toe zes albums gemaakt die wereldwijd bij fans in de smaak vallen. Met een mix van blues, southern en hardrock heeft hun muziek de aandacht getrokken van de media en zelfs videogames zoals Cyberpunk 2077.

De single is de eerste release na het vorig jaar verschenen ‘Voices’, het goed ontvangen vorige album dat liet zien dat de band ruwe kracht kunnen combineert met diepe emoties. In 2023 zijn ze van een duo naar een trio gegaan, wat een meer klassiek powertrio-geluid oplevert. Met ‘Horse To Water’ blijft de band nieuwe aspecten van hun muziek verkennen en geven ze een frisse kijk op een genre dat hen op vele manieren heeft beïnvloed.

Tourdata

01/05/2024 - Roots and Roses Festival, Lessen (BE)

03/05/2024 - Kroepoekfabriek, Vlaardingen (NL)

04/05/2024 - Moulin Blues Festival, Ospel (NL)