... / Story's / Actueel / Psychedelic rockband HEATH tekent bij Suburban – Debuut uit op 10 mei 2024
Actueel

Updated 26/03/2024

Actueel

Psychedelic rockband HEATH tekent bij Suburban – Debuut uit op 10 mei 2024

De in Den Haag gebaseerde psychedelic band HEATH (met leden uit Nederland, Zweden en Australië) heeft een deal getekend bij het Nederlandse platenlabel Suburban Records. Het eerste wapenfeit is het debuutalbum 'Isaak's Marble' dat op vrijdag 10 mei 2024 verschijnt op vinyl, cd en digitaal. De album presentatie/release party vindt diezelfde dag plaats in Paard Den Haag plaats. De 10 minuten durende gelijknamige debuutsingle 'Isaak's Marble' staan nu online.

Er zijn maar weinig nieuwe bands die zo'n spectaculaire start kennen als het uit Den Haag afkomstige internationale HEATH: platenlabel Suburban Records, boekingskantoor Radar Agency én Momentum Agency (management van o.a. DeWolff) stonden in de rij om HEATH op hun rosters te verwelkomen. En dat was nog niet alles, want ook Roadburn-directeur Walter Hoeijmakers had het internationale vijftal al een poos op zijn vizier en bood Heath een plek aan op zijn festival, op zaterdag 20 april in Hall Of Fame. "Een van de meest spannende ontdekkingen voor Roadburn 2024 is het uit Den Haag afkomstige HEATH”, vertelt Hoeijmakers. “Op het moment dat we het debuutalbum 'Isaak’s Marble' via een geheime link hoorden, hebben we deze jonge band - die nog vrijwel onbekend is - meteen geboekt. Sterker nog: we zijn er heilig van overtuigd dat de band het festival volledig naar zijn hand gaat zetten. Want als geen andere hedendaagse Nederlandse band weet HEATH psych, prog en stomende bluesrock te koppelen aan een fikse dosis jeugdige energie. Het is zeker geen retro act, maar een band die invloeden van o.a. de Allman Brothers en Red Devils naar de 21ste eeuw tilt.”

Sub Heath 1
“Als Walter iets zegt, luister je!”

Suburban Records-CEO Ronald Draijer: "Ik had onlangs een razend enthousiaste Walter aan de lijn. Hij ging me een luisterlink van het debuutalbum van een nieuwe opwindende band genaamd HEATH mailen. Hij droeg me op om DIRECT alles waarmee ik bezig was uit mijn handen te laten vallen, meteen het album te gaan luisteren en hem dan per ommegaande terug te bellen om te laten weten wat ik ervan vond. Iedereen weet: als Walter iets zegt, luister je. Gelukkig kon ik na de eerste luisterbeurt van 'Isaak's Marble' Walters enthousiasme volledig delen. I got fully blown away: dit is echt een geweldig album! Korte tijd later kwam de band naar ons kantoor voor een informele meeting, vooral om te kijken of het onderling klikte en of we een match hadden. Dat bleek het geval te zijn. Inmiddels maakt HEATH deel uit van de Suburban Records-familie waar o.a. ook Bad Nerves, Sloper, Tusky, The Sore Losers, Peter Pan Speedrock, Scumbag Millionaire, en Skroetbalg bij horen."

Heath 2

Een absolute eer

De band - sterk beïnvloed door sixties en seventies psychedelic bands als bijvoorbeeld The Grateful Dead, Shocking Blue en The Doors - staat zelf met open mond te kijken wat er allemaal in korte tijd gebeurt. Frontman Mees Vullings: "Absoluut waanzinnig! We zijn volledig overweldigd. Wij zijn enorm dankbaar voor het vertrouwen dat Suburban Records in ons stelt, en trots dat we nu bij dat mooie platenlabel zitten, waar de liefde voor muziek zichtbaar vanaf spat."

Wat de show op Roadburn betreft: "In onze stoutste dromen hadden we ons niet kunnen voorstellen dat we nog vóór de release van ons debuutalbum op Roadburn zouden spelen. Een absolute eer!"

"Er is geen twijfel dat dit een ongelooflijke ervaring gaat worden en we kunnen niet wachten om de luisteraar naar de onontdekte hoekjes van hun geest te leiden”, vertelt gitarist Jordy Bouter. “Wat een start zo zeg, het voelt als een ware rocket launch!"

Grenzeloos universum

Heath Album

Debuutalbum 'Isaak's Marble' bestaat uit vier tracks die conceptueel met elkaar verbonden zijn:

  1. Isaak's Marble (10’01”)
  2. Wondrous Wetlands (10’10”)
  3. Strawberry Girl (6’49”)
  4. Valley Of The Sun (13’48”)

Drummer Dars Hellemond: "’Isaak’s Marble’ is het eerste nummer en daarmee ook de titeltrack van ons debuutalbum. Het opent de deur naar de wereld van Heath, waar alles mogelijk lijkt te zijn. The Marble is een grenzeloos universum dat wij als onuitputtelijke bron van inspiratie gebruiken. Doordat deze plek geen grenzen kent proberen wij onze muziek ook met zo min mogelijk limitaties te schrijven. De enige grenzen die The Marble kent zijn onze fantasie en creativiteit. De wereld krijgt steeds meer vorm naarmate we meer muziek schrijven en het is niet te voorspellen wat we zullen ontdekken nu de reis in deze wondere wereld is begonnen. Wij vertellen eigenlijk maar één versie van het verhaal en het is aan de luisteraar om de eigen fantasie erop los te laten."

Shows 2024

17/04/2024 – Schouwburg, Venray

20/04/2024 – Roadburn Festival, Tilburg

27/04/2024 – Kroonkurk Festival, Rotterdam

10/05/2024 – Paard, Den Haag (releaseshow)

19/05/2024 – Gigant, Apeldoorn

23/05/2024 – AFAS live (Talent Stage), Amsterdam

24/05/2024 – Sniester Festival, Den Haag

25/05/2024 – Free Music High Fidelity, Gouda (instore show)

06/06/2024 – Victorie, Alkmaar

19/06/2024 – GirlPower Radio live from Popradar, Den Haag