... / Story's / Actueel / COBRA THE IMPALER maakt details nieuw album bekend
Actueel

COBRA THE IMPALER maakt details nieuw album bekend

Na hun succesvolle debuut 'Colossal gods' keert COBRA THE IMPALER terug met hun tweede langspeler 'Karma Collision', een album gesmeed in de smeltkroes van moderne onrust en gebonden door de ketenen van klassieke metalfurie. De plaat, die op 31 mei 2024 uitkomt onder de vlag van Listenable Records, is naar eigen zeggen ‘een baken van verzet dat schijnt in de schaduw van een maatschappij op de rand van de afgrond’.

COBRA THE IMPALER heeft hun furieuze energie verder verfijnd en gedistilleerd in tien tracks die borg staan voor hun onverzettelijke geest. “‘Karma Collision’ is niet alleen een vervolg op ‘Colossal Gods’, maar getuigt van een meesterlijke evolutie die het geluid naar cataclysmische nieuwe hoogten tilt”, luidt het in een persbericht. “Waar ‘Colossal Gods’ zich verdiepte in de relatie tussen de mensheid en de natuur, zet ‘Karma Collision’ koers vanaf de kusten van menselijke interactie en navigeert door de complexiteit van de maatschappij, de ongelijkheden die zijn ontstaan, de lessen die we al dan niet leren en de uitdagingen waar we alleen of samen voor staan. Het dient als een spiegel die de ernst van het leven weerspiegelt.”

CTI 2

COBRA THE IMPALER - Foto: Germaux visuals 

Strijdkreet voor verandering

Debuutsingle ‘The Message' staat gepland voor release op 3 april 2024. “De single is een reflectie op de benarde toestand van de mensheid en een strijdkreet voor verandering, die de niet aflatende drive van de band om uit te dagen en te inspireren weerspiegelt.”

Karma Collision' werd geproduceerd en gemixt door Ace Zec, en gemasterd door Jens Bogren. Gitarsit Thijs De Cloedt stond in voor het artwork.

Tracklist

CTI 1
  1. Magnetic Hex
  2. Godless Beyonder
  3. Season Of The Savage
  4. Eye Of The Storm
  5. Karma Collision
  6. My Inferno
  7. The Fountain
  8. The Message
  9. Assassins Of The Vision
  10. Shifting Sands