... / Story's / Actueel / 'Dio: Dreamers Never Die’ documentaire komt uit op dvd en Blu-ray+4K
Actueel

Updated 28/06/2023

Actueel

'Dio: Dreamers Never Die’ documentaire komt uit op dvd en Blu-ray+4K

‘DIO: Dreamers Never Die’, de allereerste, carrière-omvattende documentaire over het leven van wijlen Ronnie James Dio, zal wereldwijd worden uitgebracht door Mercury Studios op dvd en Blu-Ray+4K en als een speciale Deluxe-editie met de dvd en Blu-Ray verpakt met exclusieve merchandise op 29 september 2023. Deze configuraties bevatten 20 minuten verwijderde en uitgebreide scènes.

Dreamers Never Die

‘DIO: Dreamers Never Die’, ging in wereldpremière op het SXSW Film Festival 2022 in Austin, Texas en werd afgelopen najaar in de bioscoop uitgebracht in meer dan 600 bioscopen wereldwijd.

De documentaire duikt diep in de opkomst van de zanger van een doo-wop crooner uit de jaren 50 tot zijn vroege rockdagen in Elf en Ritchie Blackmore's Rainbow, tot het vervangen van Ozzy Osbourne in Black Sabbath, en uiteindelijk het versterken van zijn status als rockster met zijn eigen band, DIO. De film bevat nooit eerder vertoonde beelden en persoonlijke foto's, en biedt ook intieme scènes met zijn naaste leeftijdsgenoten, familie en vrienden, waaronder Wendy Dio, Tony Iommi, Geezer Butler, Glenn Hughes, Vinny Appice, Lita Ford, Rob Halford, Sebastian Bach, Eddie Trunk en Jack Black. Ze nemen de kijkers mee in het leven van een van de ware helden en meest geliefde figuren van de rock-'n-roll.

Ronnie James Dio Live © Gene Kirkland

Wendy Dio, Dio's weduwe en oude manager die de film produceerde: "Ik wilde dat deze documentaire authentiek was, zodat de fans de achtbaanrit konden zien die Ronnie's leven was. De goede tijden, de slechte tijden en alles daartussenin.”

De Limited Deluxe Edition wordt verpakt in een tweedelige doos met afneembare deksel die zowel de dvd- als de Blu-Ray-versie van de film bevat, plus DIO-merchandise met logo, plectrums, speld, onderzetters en een poster uit de film. De verschillende configuraties zijn vanaf nu beschikbaar voor pre-order: https://musicstation.be/collections/dio

Deluxe Edition