... / Story's / Actueel / Dit zijn de bands van de tweede ALCATRAZ BASH preselectie in South Of Heaven, Bilzen
Actueel

Dit zijn de bands van de tweede ALCATRAZ BASH preselectie in South Of Heaven, Bilzen

Met een spot op het ALCATRAZ-podium als inzet vinden de tweede en de derde (uitgestelde) halve finale van de ALCATRAZ BASH plaats op 8 en 9 april 2022. Vandaag stellen we het tweede deel van de deelnemende bands voor.

De winnaars van de eerste halve finale BEUK en ABBACINATION – de preselectie vond plaats in 2020 vlak voor corona toesloeg – blijven vanzelfsprekend geselecteerd voor de finale BASH. Voor twee van de resterende vier finaleplaatsen brandt de strijd opnieuw los op vrijdag 8 april in Muziekcafé Elpee in Deinze. Eén dag later volgt de strijd om de resterende plekjes tijdens de tweede clash in South of Heaven in Bilzen. De finale BASH, waar twee van de zes bands een ticket kunnen verdienen voor een optreden op ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL 2022, vindt plaats op zaterdag 23 april in Hell in Diest.

Zaterdag 9 april 2022 – South Of Heaven, Bilzen

Aanvang: 18.00 u – Inkom: gratis – www.southofheaven.be

CATHUBODUA

Epic Symphonic Metal. Uniek geluid, waarbij de metalbasis wordt versterkt met de folky toets van viool en een breed scala aan zang.

Cathu

NEPHYLIM

Melodic Death Metal. Met Scandinavische invloeden, maar ook en vooral een eigen geluid en inventieve songs.

Nephylim

X-TINXION

Thrash Metal. Verrijkt met subtiele invloeden uit andere genres. Kortom: old-school metal riffs met sfeervolle melodieuze passages.

X T

OCEAN ENCOUNTERS

Melodic Metalcore / Djent. Combinatie van ultraheavy djent-ritmes met brute zang en metalcore. Resultaat: knappe, eigenzinnige djentcore.

OE 1