... / Story's / Actueel / DOG EAT DOG keert terug met nieuw werk
Actueel

Updated 30/08/2023

Actueel

DOG EAT DOG keert terug met nieuw werk

De Amerikaanse band DOG EAT DOG is nooit echt uit de belangstelling verwenen, maar het viertal bleek de afgelopen jaren bijzonder karig met nieuw werk, op de ietwat futloze EP ‘Brand New Breed’ (2017) na. Op 20 oktober 2023 komt er eindelijk een nieuw full album uit. ‘Free Radicals’ verschijnt via Metalville Records. ‘Never Give In’ is de tweede single daarvan.

Ded

Met hun mix van punkrock, rap en metal sscheerde de band uit New Jersey hoge toppen in de jaren 90. Hun debuutalbum ‘All Boro Kings’ (1994) bereikte in onze streken de gouden status en de singles ‘No Fronts’ en ‘Who's The King?’ behoren tot het collectieve geheugen van elke fan van de rapmetal-beweging die toendertijd de wereld veroverde. Opvolger ‘Play Games’ (1996) breide daar een succesvol vervolg aan, maar daarna was het uit met de pret. ‘Walk With Me’ (2006) verdween geruisloos tussen de plooien van geschiedenis.

Moderne crossover

Dog Eat Dog Free Radicals Album 2023

DOG EAT DOG bleef live actief – vorig jaar nog op GMM – maar veel dan teren op de successen van weleer was het niet. Tot vandaag dus, want met ‘Free Radicals’ hopen ze terug aan te knopen met de topmomenten uit de nineties. Zelf bestempelen hun comebackplaat als ‘a modern crossover anthem’. Op de single ‘Never Give In’ weerklinkt opnieuw hun boodschap van samenhorigheid en opkomen voor je overtuigingen in een snel aftakelende maatschappij. Ook in deze post-pandemische tijden zetten John Connor (zang), Dave Neabore (bas), Brandon Finley (drums) en Roger Haemmerli (gitaren), bijgestaan door DJ Plash op de draaitafels, de strijd tegen onderdrukking verder.