... / Story's / Actueel / NERVOSA slaat op vijfde album snoeihard toe met nieuwe line-up
Actueel

Updated 30/08/2023

Actueel

NERVOSA slaat op vijfde album snoeihard toe met nieuwe line-up

Gitariste Prika Amaral van de Braziliaanse thrash metalband NERVOSA kieperde iedereen uit haar band en rekruteerde een nieuw stel dames met pit. De vernieuwde line-up heeft inmiddels al een nieuw album klaar. ‘Jailbreak’ verschijnt op 29 september 2023 via Napalm Records. De titeltrack is nu uit op single/video.

‘Jailbreak’, het inmiddels al vijfde full album van de furieuze dames uit São Paulo, markeert een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de band. Het is immers het eerste NERVOSA-album met gitariste en oprichtster Prika Amaral als zangeres en laat verder een volledig nieuwe line-up horen, met Michaela Naydenova op drums, Hel Pyre op bas en Helena Kotina op gitaar. "Het titelnummer ligt aan de basis van dit nieuwe album”, vertelt Prika Amaral. “Helena en ik houden van motoren en wilden een nummer schrijven dat de mensen een gevoel van vrijheid, omdat dit is hoe we ons voelen als we op onze motoren rijden. Jailbreak' heeft ook een van de grootste gitaarduo's - mensen zullen verrast zijn als we dit nummer live spelen.”

"Voor mij voelt 'Jailbreak' als het meest heavy maar ook pure rock-'n-rollnummer op het album”, voegt Helena toe. “Het combineert snelle, brullende gitaren met melodieën en heeft een rebelse vibe."

Nerv

NERVOSA anno 2023 - Foto: Gregory Dourtounis

Twee gitaristes

Prika over het album zelf: "Deze keer konden we nog meer risico's nemen en nieuwe dingen doen.  Met twee gitaren gaan de deuren open voor een hele nieuwe wereld van mogelijkheden. In feite had NERVOSA in het begin twee gitaren, maar toen besloten we voor één gitaar te gaan om logistieke redenen, omdat het makkelijker zou zijn om met één persoon minder te reizen voor tours. Nu we ‘een veel grotere structuur’ hebben, was de toevoeging terug mogelijk en we genieten echt van dit moment van de band.”

"Ik denk dat ‘Jailbreak’ NERVOSA's meest revolutionaire plaat is, zowel muzikaal als tekstueel”, besluit Helena. “Het was een zeer uitdagend proces, maar tegelijkertijd zeer constructief. We waren in staat om op elk detail te letten totdat we het beste resultaat hadden."

Tracklist

Nerv1
 1. Endless Ambition
 2. Suffocare
 3. Ungrateful
 4. Seed Of Death
 5. Jailbreak
 6. Sacrifice
 7. Behind The Wall
 8. Kill Or Die
 9. When The Truth Is A Lie (feat. Gary Holt
 10. Superstition Failed (feat. Lena Scissorhands)
 11. Gates To The Fall
 12. Elements Of Sin
 13. Nail The Coffin