... / Story's / Actueel / WOLVES IN THE THRONE ROOM kondigen EP aan met nieuwe video
Actueel

Updated 30/08/2023

Actueel

WOLVES IN THE THRONE ROOM kondigen EP aan met nieuwe video

De Amerikaanse black metalband WOLVES IN THE THRONE ROOM heeft één maand voor de release van de EP ‘Crypt of Ancestral Knowledge’ op 29 september de officiële video voor de song ‘Twin Mouthed Spring’ gedeeld.

"Dwalend weg van de weelderige weide, waagt de geest zich in de spiegelende diepten van de onderwereld, aangetrokken tot een ontmoeting met de meester van de donkere troon. De betovering van de maangekte wordt verbroken en de steen van de waarheid, gloeiend van stralende energie, knettert van nieuwe kracht", geeft WOLVES IN THE THRONE ROOM mee als mystieke commentaar.

‘Twin Mouthed Spring’ valt op door de zang en akoestische gitaar van WOLVES IN THE THRONE ROOM oprichter (drummer) Cedar Serpent die onlangs is teruggekeerd naar het podium na een jarenlange onderbreking van live optredens. "Dit nummer reist naar een diepe bron van passie en creativiteit. Thema's uit de Keltische mythologie worden uit elkaar getrokken en opnieuw gemaakt."

Wottr2

Foto © WOLVES IN THE THRONE ROOM / Relapse

Wedergeboortecyclus

Wottr

De nieuwe EP opent met ‘Beholden to Clan’, een vlammend stuk symfonische black metal. Gitarist Kody Keyworth: "Het nummer, dat zich hoog op een heilige berg afspeelt, herinnert aan het belang van de wedergeboortecyclus van de geofferde koning door middel van voorouderlijke hallucinogene rechten van doorgang. Het is een wilde trip. Heil Othila! Daarna volgt ‘Twin Mouthed Spring’." Kant B van de EP laat een andere kant van de enigmatische band horen. “‘Initiates of the White Hart’, een atmosferische industrial interpretatie van ‘Spirit of Lightning’, brengt ons in diepere donkere psychedelische wateren terwijl ‘Crown of Stone’ een ritueel donker ambient stuk is dat thematisch aansluit bij ‘Mountain Magic’, de lead track op ‘Primordial Arcana’ (2021)."