... / Story's / Actueel / COREY TAYLOR releast nieuw album ‘CMF2’ op 15 september 2023 – Eerste single ‘Talk Sick’ nu uit
Actueel

Updated 29/08/2023

Actueel

COREY TAYLOR releast nieuw album ‘CMF2’ op 15 september 2023 – Eerste single ‘Talk Sick’ nu uit

GRAMMY® Award winnaar, multi-platinum singer-songwriter, acteur en New York Times best-selling schrijver COREY TAYLOR (Slipknot, Stone Sour) brengt vandaag ‘Talk Sick’ uit, de single van zijn aanstaande, tweede soloalbum ‘CMF2’.

CT 3

"Die ‘zieke’ gitaar aan het begin van ‘Talk Sick’ speelde ik door een speaker zo groot als een koffiekopje. Daardoor klonk het gewelddadig; je hebt het gevoel dat je gestoken wordt door bijen die meespelen met de Sex Pistols" zegt Taylor over het nummer. "Er zit een element van spirituele oprisping in, waarbij je jezelf probeert te ontdoen van demonen die aan je kleven vanwege eerdere relaties, romantisch of anderszins. Je realiseert je dat die mensen een bepaalde klootzak in je naar boven brengen die je niet per se in je leven wilt. Het gaat erom dat je probeert die steenpuist te doorprikken en die ziekte uit je lijf te krijgen."

Experimenteel en openhartig

‘CMF2’ is Taylor’s eerste album voor BMG en het eerste op zijn eigen label Decibel Cooper Recordings. De plaat werd geproducet door Jay Ruston (Anthrax, Steel Panther, Amon Amarth), die ook de productie van Stone Sour’s ‘Hydrograd’ (2017) en ‘CMFT’ (2020) voor zijn rekening nam. Het dertien nummers tellende opus bevat de energie, het experiment en de openhartigheid die kenmerkend zijn voor zijn carrière waarin hij meer dan twaalf miljoen albums verkocht met Slipknot en enkele miljoenen met Stone Sour. Op ‘CMF2’ zingt Taylor, speelt lead- en slaggitaar, piano en mandoline. De CMFT band bestaat uit Corey Taylor (vocals/gitaar), Zach Throne (rhythm/lead gitaren), Dustin Robert (drums), Christian Martucci (rhythm/lead gitaren) en Eliot Lorango (basgitaar).

CT

COREY TAYLOR - Foto: Marina Hunter

Tracklist

CT 2
 1. The Box
 2. Post Traumatic Blues
 3. Talk Sick
 4. Breath Of Fresh Smoke
 5. Beyond
 6. We Are The Rest
 7. Midnight
 8. Starmate
 9. Sorry Me
 10. Punchline
 11. Someday I’ll Change Your Mind
 12. All I Want Is Hate
 13. Dead Flies

Live in Europa

18/11/2023 - 013, Tilburg (extra show)

24/11/2023 – 013, Tilburg (uitverkocht)