... / Story's / Actueel / WITHIN TEMPTATION brengt AI geanimeerde video uit van titeltrack nieuw album
Actueel

Updated 23/08/2023

Actueel

WITHIN TEMPTATION brengt AI geanimeerde video uit van titeltrack nieuw album

De Nederlandse metalband WITHIN TEMPTATION heeft de videoclip voor hun gloednieuwe single 'Bleed Out' uitgebracht. De video toont een AI-geanimeerd verhaal van een vrouw die wordt onderdrukt en achtervolgd door een kwaadaardige entiteit, terwijl AI-gegenereerde bandleden optreden.

Voor de videoclip heeft de band samengewerkt met hun oude vriend en videograaf SetVexy en digitaal ontwerper RART. SetVexy legde het liveoptreden van de band vast en RART kneedde dit optreden in een AI-gestuurde, geanimeerde verhaallijn. WITHIN TEMPTATION zegt dat AI hen helpt om hun creatieve ideeën te realiseren en dankzij deze nieuwe techniek kunnen ze animatie- en CGI-achtige video's maken met een kwaliteit die voorheen onbetaalbaar was.

WT1 (1)

Foto: Tim Tronckoe 

Een andere wereld

Het nummer, de titeltrack van het aankomende album Bleed Out (dat op 20 oktober in diverse formaten uitkomt), gaat over de benarde situatie van vrouwen die vechten voor hun rechten in Iran na de moord op Mahsa Amini. Sharon den Adel legt uit: "Als kind woonde ik in Jemen. Mijn ouders hebben in verschillende landen in het Midden-Oosten gewoond en ik heb ze vaak bezocht toen ze daar waren. Het is een andere wereld. Door mijn tijd daar voel ik me verbonden met dat deel van de wereld. Ik was zo ongelooflijk onder de indruk van de moed van de jonge vrouwen daar die hun hoofddoeken verbrandden terwijl ze wisten dat ze in de gevangenis zouden belanden of erger - het is hartverscheurend."

Tracklist

WT2 (1)
 1. We Go To War
 2. Bleed Out
 3. Wireless
 4. Worth Dying For
 5. Ritual
 6. Cyanide Love
 7. The Purge
 8. Don't Pray For Me
 9. Shed My Skin (feat. Annisokay)
 10. Unbroken
 11. Entertain You