... / Story's / Actueel / Debuutalbum CATALYST neemt je mee op een sonische reis door tijd en ruimte
Actueel

Updated 23/08/2023

Actueel

Debuutalbum CATALYST neemt je mee op een sonische reis door tijd en ruimte

‘Een muzikale supernova die de grenzen van de realiteit overstijgt’. Met die woorden kondigt de Belgische progressive/melodic deathmetalband CATALYST hun debuut full album aan. ‘The Age of Rocketeers’ verschijnt op 9 september 2023.

CATALYST werd opgericht in 2018 en bestaat vandaag uit Jeroen Van Ranst (zang), Benjamin Onghena (bas, backing vocals), Sam Bogaert (drums), Philip Pedraza (lead gitaar, main composer) en Aäron Onghena (rhythm gitaar, co-composer). Na een reeks singles is de progressieve/melodieuze deathmetalband klaar om het gaspedaal nog dieper in te duwen en een volledig album uit te brengen. Volgens de band is ‘The Age of Rocketeers’ ‘een buitengewone verzameling van acht nummers die je gegarandeerd van je sokken zullen blazen, plus een mysterieus instrumentaal tussendoortje dat je zal laten denken: Is dit muziek of een alien symfonie?’

Catalyst2023 11

Foto: Leendert Photography

‘Space’ exploratie

Artwork CATALYST The Age Of Rocketeers

De songs die op 'The Age of Rocketeers’ prijken, werden opgenomen in Project Zero Recording Studio met Yarne Heylen. Alle artwork is van de hand van Lien Van Ranst (zus van frontman Jeroen). Op het front artwork zien we een jongen die de vertrekkende raketten tegemoet snelt en verblind wordt door de explosies. Het artwork neemt space exploratie als symbool en is een metafoor voor de maatschappelijke evolutie waarbij enkele individuen zo machtig en (invloed)rijk worden dat ze de facto onze wereld en de toekomst van de mensheid voor een groot stuk bepalen.

Track by track

  1. Your Struggle: autonomy - detachment - addiction to distraction – consumerism
  2. Stick to the Plan: war - dictatorship - human traffic
  3. Solace: consolation - pharma - distraction - dope
  4. Constructed Truth: fake news - Russia - drought - hunger stones
  5. C.R.I.S.P.R.: altered genes - designer girl - cloning
  6. Spacewaste: guitars - whispers - throat
  7. Fire in the Engine Room: power politics - alt right - pandemonium
  8. Take the Torch: new interaction - sheep. don’t
  9. Rocketeer: starline - big tech - reign of rocketeers